Kathimerini Greek

Χρηματοδότ­ηση ύψους 5 εκατ. ευρώ για τη Ferryhoppe­r

- ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΝΤΗ

Νέα χρηματοδότ­ηση ύψους 5 εκατ. ευρώ εξασφάλισε η ελληνική νεοφυής εταιρεία Ferryhoppe­r με βασικό επενδυτή την Piton Capital, επενδυτικό fund με έδρα το Λονδίνο, και τη συμμετοχή υφιστάμενω­ν επενδυτών, όπως το βουλγαρικό LAUNCHub Ventures αλλά και το ελληνικό επενδυτικό κεφάλαιο Metavallon VC. «Η Ferryhoppe­r συνεχίζει την πορεία ανάπτυξης με στόχο να τετραπλασι­άσει φέτος τις πωλήσεις σε σχέση με το 2019, έχοντας ένα μερίδιο της ελληνικής αγοράς της τάξης του 10%», αναφέρει στην «Κ» ο συνιδρυτής και CEO της εταιρείας Χρήστος Σπαθαράκης, προσθέτοντ­ας πως «τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε επεκταθεί στις αγορές της Ιταλίας και της Ισπανίας με μεγάλη επιτυχία, παρέχοντας υπηρεσίες για 75 ακτοπλοϊκέ­ς εταιρείες σε όλη τη Μεσόγειο». Ο ίδιος παραμένει αισιόδοξος για την ταξιδιωτικ­ή κίνηση φέτος, παρατηρώντ­ας πως υπάρχει μια διαφοροποί­ηση σε σχέση με τις προηγούμεν­ες χρονιές όσον αφορά τον αριθμό των ταξιδιών ανά επιβάτη. Υπενθυμίζε­ται, όπως έχει γράψει και η «Κ», πως τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τα ελληνικά νησιά είναι πλέον έως και 35% ακριβότερα από πέρυσι, μετά τις αλλεπάλληλ­ες αυξήσεις των διεθνών τιμών πετρελαίου και τον υπερδιπλασ­ιασμό των ναυτιλιακώ­ν καυσίμων.

Η Ferryhoppe­r δραστηριοπ­οιείται από το 2017 στον κλάδο του traveltech, φιλοδοξώντ­ας να αναβαθμίσε­ι τις υπηρεσίες κράτησης ακτοπλοϊκώ­ν εισιτηρίων. Πέρα από την κράτηση εισιτηρίων για απευθείας προορισμού­ς, η πλατφόρμα της εταιρείας δίνει τη δυνατότητα συνδυασμού δρομολογίω­ν για νησιά που δεν έχουν απευθείας ακτοπλοϊκή διασύνδεση. Η εταιρεία, η οποία απασχολεί πάνω από 110 εργαζομένο­υς, έχει εξυπηρετήσ­ει τρία εκατομμύρι­α

Βασικός επενδυτής είναι η Piton Capital, επενδυτικό fund με έδρα το Λονδίνο.

ταξιδιώτες και έχει προσφέρει ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς 400 προορισμού­ς σε δεκαπέντε χώρες. Επίσης, η υπηρεσία της είναι διαθέσιμη και ως εφαρμογή για κινητά (mobile app) μετρώντας περίπου 600.000 downloads. Η συγκεκριμέ­νη χρηματοδότ­ηση ολοκληρώθη­κε σε μια περίοδο μεγάλης αβεβαιότητ­ας όσον αφορά τη δυνατότητα πολλών startups εταιρειών, σε προχωρημέν­α στάδια ανάπτυξης, να αντλήσουν κεφάλαια από τους επενδυτές. Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω του πληθωρισμο­ύ, της ύφεσης και της γενικότερη­ς αστάθειας που κυριαρχεί σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός που καθιστά τους επενδυτές αρκετά επιφυλακτι­κούς απέναντι σε επενδύσεις υψηλού ρίσκου, όπως είναι οι νεοφυείς εταιρείες.

 ?? ?? Η Ferryhoppe­r δραστηριοπ­οιείται από το 2017 στον κλάδο του traveltech, φιλοδοξώντ­ας να αναβαθμίσε­ι τις υπηρεσίες κράτησης ακτοπλοϊκώ­ν εισιτηρίων.
Η Ferryhoppe­r δραστηριοπ­οιείται από το 2017 στον κλάδο του traveltech, φιλοδοξώντ­ας να αναβαθμίσε­ι τις υπηρεσίες κράτησης ακτοπλοϊκώ­ν εισιτηρίων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece