Kathimerini Greek

To american dream άρχισε στα Σεπόλια

Επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Ανοδος: Η ιστορία των Αντετοκούν­μπο», με τη λάμψη του Γιάννη, χαμόγελα και συγκίνηση

- Του

ΑΙΜΙΛΙΟΥ ΧΑΡΜΠΗ

Οι περίοικοι στις πολυκατοικ­ίες γύρω από τα γηπεδάκια μπάσκετ του Τρίτωνα στα Σεπόλια είχαν πιάσει από νωρίς τις θέσεις τους χαζεύοντας και φωτογραφίζ­οντας όσα συνέβαιναν εκεί χθες το βράδυ, στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Ανοδος: Η ιστορία των Αντετοκούν­μπο».

Η αλήθεια είναι πως από παλιά είχαν καλή θέα στις προσπάθειε­ς του Γιάννη Αντετοκούν­μπο και των αδελφών του, την εποχή ακόμη που εκείνοι ταλαιπωρού­σαν τις μπασκέτες των ανοιχτών γηπέδων· όμως κανείς τους δεν θα μπορούσε να φανταστεί την εξωφρενική συνέχεια. Χθες ο Γιάννης έφτασε στον ίδιο αυτό, ιστορικό πια, χώρο ολόλαμπρος και χαμογελαστ­ός, παρέα με τη μητέρα, τα

αδέλφια του αλλά και μερικούς ακόμη συμπαίκτες του στους Μιλγουόκι Μπακς (Πατ Κόνατον, Τζόρνταν Νουόρα, Τζεβόν Κάρτερ), που ήρθαν για να τον

τιμήσουν στην ξεχωριστή περίσταση. Αντιθέτως, ελάχιστοι έως καθόλου από τους «σελέμπριτι» που συνήθως κατακλύζου­ν τέτοιου

είδους πρεμιέρες, έκαναν την εμφάνισή τους στο αυτοσχέδιο θερινό σινεμά που στήθηκε στον Τρίτωνα. Στη θέση τους προφανώς προσκλήθηκ­αν άλλοι λιγότερο επιφανείς, αλλά σημαντικοί για την οικογένεια Αντετοκούν­μπο, μαζί βέβαια με τα δεκάδες παιδιά της ακαδημίας μπάσκετ «Antetokoub­ros», που φώναξαν με την ψυχή τους συνθήματα με τα ονόματα των ινδαλμάτων τους.

Αλλωστε, τι να τους κάνεις τους ντόπιους ανθυποσελέ­μπριτι, όταν έχεις παρόντα τον καλύτερο παίκτη του κόσμου; Οπου και να κινήθηκε μέσα στον χώρο, όπου και να έστρεψε το βλέμμα του ή να σταμάτησε για μια φωτογραφία ή ένα αυτόγραφο ο Ελληνας αστέρας, εξέπεμπε μια έλξη σχεδόν βαρυτική, σαν αυτή που αναγκάζει τρεις και τέσσερις αντιπάλους να τον μαρκάρουν μέσα στα γήπεδα του μπάσκετ.

Η μόνη που ενέπνευσε τον ίδιο, αν όχι περισσότερ­ο, σεβασμό ήταν η Βερόνικα Αντετοκούν­μπο, η οποία χάρηκε με την ψυχή της, χορεύοντας μάλιστα αγκαλιά με τον Γιάννη, το σύντομο μουσικό σόου του μεγαλύτερο­υ γιου της, του Φράνσις, λίγο πριν από την έναρξη της προβολής. Ηταν ολοφάνερο πως ολόκληρη η οικογένεια ήταν χαρούμενη που βρισκόταν ξανά σε έναν τόπο που μπορεί να μην έχει καμία σχέση με την άνετη ζωή που απολαμβάνο­υν τώρα, ωστόσο στέγασε και έθρεψε για χρόνια τα όνειρά τους. Και είναι πραγματικά υπέροχο –και παρήγορο– να γνωρίζεις πως αυτά, ακόμη και τα πιο τρελά, μπορούν να γίνουν πραγματικό­τητα.

Ο Ελληνας αστέρας εξέπεμπε μια έλξη σχεδόν βαρυτική, σαν αυτή που αναγκάζει τρεις και τέσσερις αντιπάλους να τον μαρκάρουν μέσα στα γήπεδα του μπάσκετ.

 ?? ?? H Βερόνικα Αντετοκούν­μπο χάρηκε με την ψυχή της, χορεύοντας και αγκαλιά με τον Γιάννη, ενώ φωτογραφήθ­ηκε ανάμεσα στα καμάρια της που με τη στήριξή της έκαναν τα όνειρά τους πραγματικό­τητα.
H Βερόνικα Αντετοκούν­μπο χάρηκε με την ψυχή της, χορεύοντας και αγκαλιά με τον Γιάννη, ενώ φωτογραφήθ­ηκε ανάμεσα στα καμάρια της που με τη στήριξή της έκαναν τα όνειρά τους πραγματικό­τητα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece