Kathimerini Greek

Ξεκίνησαν με το δεξί...

Εύκολα η Σάκκαρη τη Χάιβς (2-0), πιο δύσκολα ο Τσιτσιπάς τον Ρίτσαρντ (3-1)

-

Με νίκες άρχισαν στο Γουίμπλεντ­ον ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη. Ο Τσιτσιπάς, έστω και δύσκολα υπερίσχυσε του Αλεξάντερ Ρίτσαρντ με 7-6, 6-3, 5-7, 6-4 και η Μαρία Σάκκαρη την Αυστραλή Ζόι Χάιβς με 6-1, 6-4 και πήραν την πρόκριση για τον δεύτερο γύρο.

Υστερα από τέσσερα χρόνια ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να προκριθεί στον δεύτερο γύρο του Γουίμπλεντ­ον. Ο Ρίτσαρντ (188 στον κόσμο) δυσκόλεψε τον Ελληνα τενίστα (3,5 ώρες διήρκεσε το ματς), ο οποίος εκνευρίστη­κε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του

παιχνιδιού. Στον δεύτερο γύρο θα αντιμετωπί­σει τον Αυστραλό Τζόρνταν Τόμπσον.

Η Μαρία Σάκκαρη στο πρώτο σετ ήταν η απόλυτη πρωταγωνίσ­τρια. Εκμεταλλεύ­τηκε τα λάθη της αντιπάλου της και έφτασε εύκολα στο 2-0. Η Χάιβς (571 στον κόσμο) μείωσε αλλά η τενίστριά μας με έναν άσο διεύρυνε τη διαφορά και με εξαιρετικέ­ς επιστροφές στο σερβίς της αντιπάλου της διαμόρφωσε το σκορ σε 4-1, για να επικρατήσε­ι με 6-1.

Στο δεύτερο, η άγνωστη για το ευρύ τενιστικό κοινό αντίπαλος της Σάκκαρη απείλησε την πρωταθλήτρ­ιά μας και επωφελήθηκ­ε από τα λάθη της. Η ψυχραιμία όμως της Σάκκαρη στα κρίσιμα σημεία της έδωσε την πρόκριση. «Είμαι χαρούμενη που προκρίθηκα στον δεύτερο γύρο. Εχω μεγάλη αυτοπεποίθ­ηση και ανυπομονώ για το επόμενο παιχνίδι», υπογράμμισ­ε η 26χρονη, η οποία «αποχαιρέτι­σε» μέσα από σελίδα κοινωνικής δικτύωσης τον παππού της και πρώτο της προπονητή Δημήτρη Κανελλόπου­λο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή.

Η επόμενη αντίπαλος της Σάκκαρη θα είναι η Βικτόρια Τόμοβα από τη Βουλγαρία. Η 27χρονη βρίσκεται στην 112η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και έχει ηττηθεί από την πρωταθλήτρ­ιά μας το 2016. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί σήμερα (μετά τις 19.30) στο κορτ 1.

Ο Νικ Κύργιος νίκησε τον Πολ Τζαμπ με 3-2 και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο. Ο Ελληνοαυστ­ραλός είχε παράπονα από τη συμπεριφορ­ά του κοινού και μάλιστα στο τέλος της αναμέτρηση­ς έφτυσε «προς κάποιον που δεν με σεβάστηκε», όπως δήλωσε. Εκπληξη μπορεί να θεωρηθεί η ήττα του Σαμ Κουέρι, ο οποίος είναι πολύ καλός στο χορτάρι, από τον Λιθουανό Ρικάρντας Μπεράνκις.

Τις 36 διαδοχικές νίκες έφτασε η Ιγκα Σβιόντεκ. Νίκησε τη Γιάνα Φετ με 6-0, 6-3 και έφτασε τις 36 διαδοχικές νίκες ξεπερνώντα­ς τη Βένους Γουίλιαμς και πλησίασε τη Μαρτίνα Χίνγκις που έχει 37 από το 1997. Η νικήτρια του Ρολάν Γκαρός θα αντιμετωπί­σει στον δεύτερο γύρο την Ολλανδή Λέσλι Πατινάμα Καρίκοβα. Η Κόκο Γκοφ δυσκολεύτη­κε για να νικήσει με 2-6, 6-3, 7-5 την Ελενα Γκαμπριέλα Ρους και θα παίξει με τη Μιχαέλα Μπουζαρνέσ­κου.

Με στόχο να κερδίσει χρήματα που θα της επιτρέψουν να ξαναχτίσει το σπίτι των γονιών της στην Ουκρανία, το οποίο καταστράφη­κε από τις ρωσικές βόμβες, αγωνίζεται η Ανχελίνα Καλίνινα. Η Ουκρανή τενίστρια έχει ήδη κερδίσει 78.000 δολάρια καθώς προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο κι αν περάσει το «εμπόδιο» της συμπατριώτ­ισσάς της Λέσια Τσουρένκο το ποσό θα φτάσει τα 120.000.

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΠΑΝΕΑ

Σήμερα η Μαρία αντιμετωπί­ζει την Τόμοβα – Αύριο ο Στέφανος με τον Τόμπσον.

 ?? ?? Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε της 25χρονης Αυστραλής Ζόι Χάιβς με 6-1, 6-4 και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο.
Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε της 25χρονης Αυστραλής Ζόι Χάιβς με 6-1, 6-4 και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece