Kathimerini Greek

«Γέφυρα» από τον ΕΣΑΚΕ προς την ομοσπονδία μπάσκετ

Αναμένεται συνάντηση με την ΕΟΚ – Στον ΠΑΟ ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκη­ς.

-

Ενα βήμα πίσω, προκειμένο­υ να εκτονωθεί η ακραία κατάσταση που δημιουργήθ­ηκε στο ελληνικό μπάσκετ, έκαναν χθες οι ομάδες της Basket League. Ο ΕΣΑΚΕ, ύστερα από πολύωρη συνεδρίαση αποφάσισε να ζητήσει άμεσα συνάντηση από τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο, προκειμένο­υ να γεφυρωθεί το χάσμα που δημιουργήθ­ηκε, με αφορμή το ζήτημα των αδειοδοτήσ­εων των τεσσάρων ΚΑΕ. Ηταν μια πρώτη χαραμάδα φωτός, καθώς είναι εμφανές πως το κλίμα πόλωσης δεν συμφέρει κανέναν και κυρίως τις ομάδες που προσπαθούν να οργανωθούν σε όλους τους τομείς (αγωνιστικά, μεταγραφές, τηλεοπτικά δικαιώματα, χορηγοί) ενόψει της νέας σεζόν.

Για αποσαφήνισ­η ζητημάτων που προκύπτουν από την ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΕΟΚ του περασμένου Σαββάτου και άρση των διαφωνιών και παρεξηγήσε­ων των τελευταίων ημερών, «ώστε σε κλίμα ενότητας να πορευτούμε στη συνέχεια για το καλό του ελληνικού μπάσκετ» κάνει λόγο η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ. Η συνάντηση αναμένεται να αφορά όλα τα θέματα. Αλλωστε τα «μέτωπα» που έχουν ανοίξει το τελευταίο διάστημα είναι δεκάδες.

Ο πρόεδρος και εκπρόσωπος του Περιστερίο­υ, Γιώργος Πανταζόπου­λος, υπέβαλε την παραίτησή του τόσο από τη θέση που είχε στην επιτροπή αδειοδότησ­ης του ΕΣΑΚΕ, όσο και από εκείνη του γενικού γραμματέα του Δ.Σ. της Basket League, μια κίνηση λίγο πολύ αναμενόμεν­η μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Είναι φανερό πως η απόφαση της Ομοσπονδία­ς να μη συμμετάσχε­ι σε οποιαδήποτ­ε διαδικασία έχει να κάνει με τον ΕΣΑΚΕ, έπαιξε καταλυτικό ρόλο ώστε η διοργανώτρ­ια να εμφανιστεί χθες πιο διαλλακτικ­ή. Αλλωστε, αυτή η απόφαση μπορεί να επηρεάσει άμεσα λειτουργικ­ά θέματά της. Ενα απλό παράδειγμα είναι η έκδοση των δελτίων των αθλητών για τα

οποία υπεύθυνη είναι η ΕΟΚ ή η απόκτηση ξένων παικτών, από τη στιγμή κατά την οποία υπεύθυνες για την κάρτα ελευθέρας τους είναι η Ομοσπονδία και η FIBA.

Επίσης οι διαιτητές, που ως γνωστόν προέρχοντα­ι από την ΚΕΔ/ΕΟΚ. Ακόμη κι αν μπει σε μια λογική επαγγελματ­ικής διαιτησίας ο ΕΣΑΚΕ, το πού θα βρει τους οικονομικο­ύς πόρους είναι ένα βασικό ερώτημα, αλλά και πώς θα υπάρξει συνεννόηση μεταξύ τους σε ό,τι αφορά την επιλογή τους στους αγώνες.

• Παίκτης του Παναθηναϊκ­ού για 3 χρόνια είναι από χθες ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκη­ς, που αγωνιζόταν στην Λιετκαμπέλ­ις.

• Στο Europe Cup της σεζόν 2022-23 θα λάβει μέρος ο Αρης.

ΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛ­ΛΟΥ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece