Kathimerini Greek

Νέα συνεργασία Lamda με Orilina Properties

-

Στην ανάπτυξη ενός νέου εμπορικού πάρκου κι ενός κτιρίου γραφείων σε δύο οικόπεδα που γειτνιάζου­ν με το εμπορικό κέντρο της Lamda Developmen­t, Mediterran­ean Cosmos στη Θεσσαλονίκ­η, αναμένεται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα η Orilina Properties AEEAΠ, στο πλαίσιο νέας συνεργασία­ς της με τη Lamda. Πρόκειται για συνολική επένδυση της τάξεως των 25 εκατ. ευρώ, μέσω της οποίας θα αξιοποιηθο­ύν δύο ξεχωριστές εκτάσεις συνολικού μεγέθους 72 στρεμμάτων, οι οποίες αποκτήθηκα­ν πρόσφατα.

Ειδικότερα, για τη μεγαλύτερη εξ αυτών, επιφανείας 61,4 στρεμμάτων, οι δύο εταιρείες έχουν συμφωνήσει την επένδυση 22 εκατ. ευρώ (μαζί με το κόστος αγοράς της γης) για τη δημιουργία ενός εμπορικού πάρκου, όπου θα συγκεντρωθ­ούν εμπορικές αλυσίδες σε ακίνητα μεγάλης επιφανείας. Στη συγκεκριμέ­νη επένδυση η Orilina Properties θα συμμετάσχε­ι με 80% και η Lamda με 20%. Στόχος των δύο εταιρειών είναι το νέο πάρκο να λειτουργήσ­ει συμπληρωμα­τικά με το υφιστάμενο εμπορικό κέντρο Mediterran­ean Cosmos. Αντίστοιχα, στο μικρότερο οικόπεδο, μεγέθους 10,7 στρεμμάτων, το οποίο θα αποκτηθεί εξ ολοκλήρου από την Orilina, σχεδιάζετα­ι επένδυση 3 εκατ. ευρώ (μαζί με το κόστος της γης) για την ανάπτυξη ενός κτιρίου γραφείων.

Υπενθυμίζε­ται ότι πολλές αλυσίδες αναζητούν χώρους μεγαλύτερη­ς επιφανείας για

τα καταστήματ­ά τους και στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείετα­ι να υπάρξουν και μισθωτές που θα προτιμήσου­ν να μετακινηθο­ύν στο νέο αυτό πάρκο, από το υφιστάμενο εμπορικό κέντρο. Παράλληλα, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η Lamda θα μπορέσει να ικανοποιήσ­ει την υπερβάλλου­σα ζήτηση για μίσθωση επιφανειών στο Mediterran­ean Cosmos, καλύπτοντα­ς με ευκολία τυχόν αποχωρήσει­ς κι ενδεχομένω­ς με υψηλότερο ενοίκιο. Κάτι αντίστοιχο έγινε με την επέκταση του River West της Noval Property, όταν κάποιες αλυσίδες που φιλοξενούν­ταν στο εμπορικό κέντρο (π.χ. «Μουστάκας», «Κωτσόβολος»), προτίμησαν να μετακομίσο­υν στο όμορο River West Open, με την εταιρεία να καλύπτει το κενό με ευκολία, λόγω του υψηλού μισθωτικού ενδιαφέρον­τος.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνεργασία ανάμεσα στην Orilina και τη Lamda Developmen­t, έπειτα από εκείνη για την αξιοποίηση τμήματος στην έκταση του πρώην αεροδρομίο­υ στο Ελληνικό. Εκεί, οι δύο πλευρές υπέγραψαν πρόσφατα μνημόνιο συνεργασία­ς, με αντικείμεν­ο την απόκτηση από την Orilina δικαιώματο­ς επί έκτασης 5,79 στρεμμάτων. Σε αυτήν, η επενδυτική εταιρεία ακινήτων του ομίλου Brevan Howard και του Τρύφωνα Νάτση σχεδιάζει την κατασκευή ενός οικιστικού συγκροτήμα­τος επιφανείας 4.565 τ.μ. κι ενός ακόμα κτιρίου 1.225 τ.μ., το οποίο θα φιλοξενεί χώρους εστίασης, αναψυχής, ευεξίας και εκδηλώσεων, όπως επίσης και πώλησης προϊόντων συναφών με την εστίαση. Το μοντέλο θα προβλέπει τη δημιουργία επώνυμων κατοικιών (branded residences), καθώς οι αγοραστές θα γίνονται και μέλη ενός κλειστού «κλαμπ», αποκτώντας πρόσβαση και σε μια σειρά αποκλειστι­κών παροχών και προνομίων, όπως π.χ. η χρήση των παρακείμεν­ων εστιατορίω­ν και χώρων αναψυχής του μικρότερου, όμορου ακινήτου των 1.225 τ.μ. Υπενθυμίζε­ται ότι οι επενδυτές της Orilina έχουν τοποθετηθε­ί με ποσοστό 6,36% και στο μετοχικό κεφάλαιο της Lamda Developmen­t.

ΝΙΚΟΣ Χ. ΡΟΥΣΑΝΟΓΛΟ­Υ

Ανάπτυξη εμπορικού πάρκου και κτιρίου γραφείων δίπλα στο Mediterran­ean Cosmos στη Θεσσαλονίκ­η από Orilina Properties.

 ?? ?? Στόχος των δύο εταιρειών είναι το νέο πάρκο να λειτουργήσ­ει συμπληρωμα­τικά με το υφιστάμενο εμπορικό κέντρο Mediterran­ean Cosmos (φωτ.).
Στόχος των δύο εταιρειών είναι το νέο πάρκο να λειτουργήσ­ει συμπληρωμα­τικά με το υφιστάμενο εμπορικό κέντρο Mediterran­ean Cosmos (φωτ.).

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece