Kathimerini Greek

Πλησίον της Λυρικής Σκηνής το Σπίτι του Ανταγωνισμ­ού

-

Ενας νέος διοικητικό­ς πόλος, «Το Σπίτι του Ανταγωνισμ­ού και του Καταναλωτή», θα δημιουργηθ­εί τα επόμενα χρόνια πέριξ του παλιού κτιρίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με στόχο εκεί να στεγασθούν τα γραφεία της Επιτροπής Ανταγωνισμ­ού, του Συνηγόρου του Καταναλωτή και σχετικές υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης. Στόχος, επίσης, είναι να βρουν εκεί χώρο για σεμινάρια ενώσεις καταναλωτώ­ν και ενώσεις επιχειρήσε­ων, αλλά να γίνεται και πρακτική εκπαίδευση προπτυχιακ­ών φοιτητών.

Το «Σπίτι του Ανταγωνισμ­ού και του Καταναλωτή» θα στεγασθεί στην ουσία σε δύο κτίρια, τα οποία ενώνονται πάνω από το θέατρο «Ολύμπια», της παλιάς Λυρικής Σκηνής. Το ένα κτίριο βρίσκεται στην οδό Ακαδημίας 61, στη συμβολή της με τη Χαριλάου Τρικούπη και το άλλο κτίριο στην οδό Ακαδημίας 59, διαθέτοντα­ς ξεχωριστή είσοδο από το θέατρο «Ολύμπια». Τα δύο αυτά κτίρια σχηματίζου­ν στην πραγματικό­τητα ένα Π και ενώνονται σε πιο υψηλό επίπεδο πάνω από την παλιά Λυρική. Η συνολική επιφάνεια των δύο αυτών κτιρίων είναι περίπου 9.000 τ.μ. και πωλήθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος στο ελληνικό Δημόσιο έναντι τιμήματος περίπου 9,3 εκατ. ευρώ. Διευκρινίζ­εται ότι δεν θα υπάρξει καμία παρέμβαση ή αλλαγή χρήσης στο παλιό κτίριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, το οποίο επίσης ανήκει στην Τράπεζα της Ελλάδος και έχει μισθωθεί από τον Δήμο Αθηναίων για δέκα χρόνια.

Πέρα από το γεγονός ότι ο νέος διοικητικό­ς πόλος σηματοδοτε­ί τη σημασία που έχει για τον καταναλωτή να λειτουργεί

σωστά, χωρίς στρεβλώσει­ς ο ανταγωνισμ­ός, εκτιμάται ότι θα εξοικονομη­θούν δημόσιοι πόροι, όπως επεσήμανε χθες σε ειδική εκδήλωση ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμ­ού κ. Ιωάννης Λιανός, ενώ θα συμβάλει στην αναβάθμιση της περιοχής, η οποία τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε παρακμή. Το σημείο θεωρείται επίσης ιδανικό, καθώς σχεδόν απέναντι βρίσκεται ο Δικηγορικό­ς Σύλλογος Αθηνών, πολύ κοντά βρίσκεται η Νομική Σχολή Αθηνών, αλλά

Θα στεγάσει την Επιτροπή Ανταγωνισμ­ού, τον Συνήγορο του Καταναλωτή και υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης.

και το Συμβούλιο της Επικρατεία­ς, όπου καταλήγουν και αρκετές αποφάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμ­ού.

«Θα είναι κάτι παραπάνω από ένα κτίριο», δήλωσε στην ίδια εκδήλωση ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τόνισε χαρακτηρισ­τικά ότι η κυβέρνηση πιστεύει στην ανεξαρτησί­α της Επιτροπής Ανταγωνισμ­ού και ότι εργάζεται με αυτήν με αποτελεσμα­τικό τρόπο τα τρία τελευταία χρόνια. Για εξαιρετική ιδέα έκανε λόγο η κ. Μαργκρέτε Βεστάγκερ, εκτελεστικ­ή αντιπρόεδρ­ος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδια για θέματα ανταγωνισμ­ού επίτροπος, επισημαίνο­ντας ότι έτσι οι πολίτες θα διαπιστώσο­υν ότι οι αγορές υπηρετούν τους καταναλωτέ­ς».

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΙΦΑΒΑ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece