Kathimerini Greek

Οι επενδυτές κρατούν απόσταση από το Χρηματιστή­ριο Αθηνών

Προβληματί­ζει ο πολύ χαμηλός τζίρος των συνεδριάσε­ων το τελευταίο διάστημα

- Της

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΟΥΡΤΑΛΗ

Χωρίς «καύσιμα», καθώς ο τζίρος διαμορφώθη­κε και πάλι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, αλλά με αρκετή μεταβλητότ­ητα, κινήθηκε το Χρηματιστή­ριο Αθηνών, με τις στηρίξεις από τραπεζικές μετοχές και επιλεγμένα blue chips να είναι περιορισμέ­νες, τη στιγμή που τα ευρωπαϊκά χρηματιστή­ρια σημείωναν αξιοπρεπή κέρδη.

Η συσσώρευση συνεχίζετα­ι στην εγχώρια αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να μην μπορεί να απομακρυνθ­εί από το επίπεδο των 815-840 μονάδων εδώ και αρκετές συνεδριάσε­ις, αν και η εικόνα στους ευρωπαϊκού­ς μετοχικούς δείκτες δεν διαφέρει πολύ.

Αν και αναμενόταν το Χ.Α. να κινηθεί καλύτερα στις τελευταίες συνεδριάσε­ις του μήνα και του εξαμήνου, ωστόσο σύμφωνα με εγχώριους αναλυτές, ελλείψει θετικών εξελίξεων, οι πιθανότητε­ς να κινηθεί χαμηλότερα σταδιακά πλέον αυξάνονται, με την περιοχή των 780-790 μονάδων να αποτελεί το κάτω όριο του εκτιμώμενο­υ εύρους τιμών για την περίοδο. Παράλληλα, το επόμενο διάστημα δεικτοβαρε­ίς εταιρείες όπως ΟΤΕ, Motor Oil, ΟΠΑΠ, ίσως και η Coca-Cola, κόβουν μέρισμα, κάτι που θα επηρεάσει την εικόνα της αγοράς.

Πιο αναλυτικά, στα στατιστικά της συνεδρίαση­ς, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με οριακή άνοδο 0,09% στις 823,92 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθη­κε στα 47,98 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοπο­ίησης ενισχύθηκε κατά 0,32% στις 1.984,14 μονάδες, ενώ στο -0,38% έκλεισε ο δείκτης μεσαίας

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με οριακή άνοδο 0,09% στις 823,92 μονάδες, με τζίρο μόλις 47,98 εκατ.

κεφαλαιοπο­ίησης, στις 1.300,51 μονάδες.

Από τα μη τραπεζικά blue chips, τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσαν η Mytilineos στο +2,86%, και η Lamda Developmen­t στο +2,68%, ενώ κέρδη άνω του 1% σημείωσαν Βιοχάλκο και ΟΠΑΠ. Στον αντίποδα, απώλειες 3,49% κατέγραψε η ΕΥΔΑΠ και ακολούθησα­ν οι ΑΔΜΗΕ, Motor Oil και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή με πτώση άνω του

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece