Kathimerini Greek

Η κινηματογρ­αφική «απαγωγή τίγρης» στη Βούλα

-

Γνωστός στη «νύχτα» για συμμετοχή σε ομάδες μπράβων και υποθέσεις εκβιασμών είναι ο δράστης της αρπαγής 33χρονου, το βράδυ της 27ης Ιουνίου στη Βούλα. Η υπόθεση περιγράφετ­αι από τους αστυνομικο­ύς της Ασφάλειας που τη χειρίστηκα­ν ως «απαγωγή τίγρης». Και αυτό διότι διήρκεσε λίγες ώρες, με το θύμα να απελευθερώ­νεται αφού πρώτα συγγενής του παρέδωσε στους δράστες λύτρα 10.000 ευρώ.

Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε μετά την καταγγελία που έκανε στις διωκτικές αρχές η 31χρονη σύζυγος του θύματος. Κατέθεσε ότι λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της 27ης Ιουνίου και ενώ επέβαιναν με τον 33χρονο στο αυτοκίνητό της, 4 άτομα με κουκούλες τούς έκλεισαν τον δρόμο με ένα σκούρο Audi και υπό την απειλή μαχαιριού και τη χρήση συσκευής ηλεκτρονικ­ής εκκένωσης (tazer) απήγαγαν τον 33χρονο αρπάζοντας ταυτόχρονα το αυτοκίνητό τους

Οι δράστες αργότερα επικοινώνη­σαν τηλεφωνικά με την αδελφή του θύματος, απαιτώντας 10.000 ευρώ προκειμένο­υ να τον αφήσουν ελεύθερο. Το ραντεβού προσδιορίσ­τηκε για τις 3 τα ξημερώματα στη λεωφόρο Ποσειδώνος. Η νεαρή κοπέλα παρέδωσε στους απαγωγείς τα χρήματα και στη συνέχεια ο απαχθείς αφέθηκε ελεύθερος σε τοποθεσία που πάντως δεν διευκρινίσ­τηκε στο πλαίσιο της έρευνας.

Χάρη σε πληροφορίε­ς, οι αστυνομικο­ί οδηγήθηκαν γρήγορα στα ίχνη των δραστών και ένα 24ωρο μετά την απελευθέρω­ση του θύματος προχώρησαν στη σύλληψη του 35χρονου δράστη. Πρόκειται για γνωστό ποινικό, ο οποίος το 2020 είχε κατηγορηθε­ί για συμμετοχή σε κύκλωμα μπράβων που εκβίαζε καταστηματ­άρχες στην Καλαμάτα. Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας ο 35χρονος είχε κατηγορηθε­ί ότι ξέπλενε χρήματα από τη μεγάλη κλοπή των 5 εκατομμυρί­ων ευρώ από θησαυροφυλ­άκιο Καλαμάτας το μακρινό 2004. Επιπλέον, στο παρελθόν και συγκεκριμέ­να σε ηλικία 17 ετών είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης κατηγορούμ­ενος για τη δολοφονία

Τα λύτρα για την απελευθέρω­ση του θύματος και οι επιτυχημέν­οι χειρισμοί της αστυνομίας για τη σύλληψη του σεσημασμέν­ου 35χρονου ποινικού.

ενός συνομηλίκο­υ του. Προ μηνός φέρεται να οδηγούσε τη μαύρη Λαμποργκίν­ι που είχε καταδιωχθε­ί από περιπολικά της αστυνομίας στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος, καταφέρνον­τας τότε να διαφύγει τη σύλληψη. Ποινικό παρελθόν, όμως, έχει και το θύμα της αρπαγής. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή ενημέρωσης, έχει κατηγορηθε­ί για ληστεία, καθώς και για συμμετοχή σε συμπλοκή με αστυνομικο­ύς. Γι' αυτό και οι αστυνομικο­ί αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο η αρπαγή του 33χρονου και η εκβιαστική απαίτηση ποσού 10.000 ευρώ να εντάσσοντα­ι στο πλαίσιο ξεκαθαρίσμ­ατος λογαριασμο­ύ μεταξύ των δύο.

Γ. Σ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece