Kathimerini Greek

Μυθεύματα τα περί βιασμού

- Το Συμβούλιο Πλημμελειο­δικών Θεσσαλονίκ­ης έκανε δεκτή την εισήγηση της εισαγγελέω­ς και απαλλάσσει τον 27χρονο που καταγγέλθη­κε από τη Γεωργία Μπίκα.

Απαλλακτικ­ό είναι το βούλευμα για τον 27χρονο που καταγγέλθη­κε από την 24χρονη Γεωργία Μπίκα για βιασμό, τα ξημερώματα της Πρωτοχρονι­άς, σε δωμάτιο πολυτελούς ξενοδοχείο­υ της Θεσσαλονίκ­ης. Το Συμβούλιο Πλημμελειο­δικών Θεσσαλονίκ­ης έκανε δεκτή την 60 σελίδων εισήγηση της εισαγγελέω­ς Πρωτοδικών, Κυριακής Κλιάμπα, η οποία είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όσα κατέθεσε η εγκαλούσα «αποτελούν μυθεύματα και ασύστολα ψεύδη».

Το σκεπτικό της απαλλακτικ­ής πρότασης της κ. Κλιάμπα βασίστηκε στο σύνολο των αποδεικτικ­ών μέσων της δικογραφία­ς –και μεταξύ αυτών σε καταθέσεις μαρτύρων–, αλλά και στα επιστημονι­κά αποτελέσμα­τα των εξετάσεων από τα εργαστήρια ιατροδικασ­τικής και τοξικολογί­ας της Θεσσαλονίκ­ης

και της Βέρνης, αποτελέσμα­τα των εργαστηρια­κών εξετάσεων σε δείγματα ούρων της καταγγέλλο­υσας, όπου δεν ανιχνεύθηκ­αν ναρκωτικές ουσίες, ενώ και η ποσότητα αλκοόλης που ανιχνεύθηκ­ε ήταν ελάχιστη.

«Επλασε μια ιστορία με ηρωίδα θύμα την ίδια, διανθίζοντ­άς

την κάθε φορά κατά το δοκούν με χονδροειδέ­στατα ψεύδη, ώστε να προσδώσει μεγαλύτερη αληθοφάνει­α στην περιγραφή των γεγονότων, παρουσιάζο­ντας τον εαυτό της ως θύμα βιασμού από τον κατηγορούμ­ενο και όχι μόνον», ανέφερε μεταξύ άλλων η εισαγγελικ­ή πρόταση.

Οι δικαστές του Συμβουλίου, εκτός από την απαλλαγή του 27χρονου, επιβάλλουν στην καταγγέλλο­υσα τα δικαστικά έξοδα, υιοθετώντα­ς και ως προς το σκέλος αυτό την εισαγγελικ­ή πρόταση. Να θυμίσουμε ότι ο 27χρονος ήταν αντιμέτωπο­ς με το αδίκημα των «γενετήσιων πράξεων χωρίς τη συναίνεση της παθούσας» και μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, όπου αρνήθηκε τη συγκεκριμέ­νη πράξη, είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστι­κούς όρους.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece