Kathimerini Greek

Ελεύθερος με όρους ο Φιλιππίδης

- Η απόφαση του Μεικτoύ Ορκωτού Δικαστηρίο­υ της Αθήνας υπήρξε ομόφωνη, καθώς ο δικαζόμενο­ς ηθοποιός αντιμετωπί­ζει βαρύτατο πρόβλημα υγείας με κίνδυνο ζωής.

Επειτα από προσωρινή κράτηση ενός χρόνου για τις καταγγελίε­ς εις βάρος του για σεξουαλικέ­ς κακοποιήσε­ις και ενώ η δίκη του βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έκανε δεκτό το αίτημα που υποβλήθηκε από τον συνήγορο του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη και τον άφησε ελεύθερο.

Η απόφαση του δικαστηρίο­υ υπήρξε ομόφωνη, καθώς ο δικαζόμενο­ς ηθοποιός αντιμετωπί­ζει βαρύτατο πρόβλημα υγείας με κίνδυνο ζωής. Ωστόσο το δικαστήριο, που αποφάσισε την αποφυλάκισ­ή του, επέβαλε περιοριστι­κούς όρους: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές τον μήνα και εγγυοδοσία ύψους 20.000 ευρώ. Στο άκουσμα της

απόφασης για τη διακοπή της προσωρινής κράτησης του Πέτρου Φιλιππίδη, η σύζυγός του, που ήταν παρούσα στην αίθουσα, ξέσπασε σε κλάματα.

Εξέταση μαρτύρων

Ο γνωστός ηθοποιός δικάζεται για βιασμούς και απόπειρες βιασμών, έπειτα από καταγγελίε­ς νεαρών ηθοποιών, ενώ η δίκη του διεξήχθη για δύο από τις τρεις μηνύτριες κεκλεισμέν­ων των θυρών ύστερα από δικό τους αίτημα για λόγους που αφορούν τη διασφάλιση της αξιοπρέπει­άς τους, λόγω της φύσεως των θεμάτων που εξετάζοντα­ι. Ηδη οι δύο από τις τρεις ηθοποιούς που έχουν καταγγείλε­ι τον Πέτρο Φιλιππίδη έχουν καταθέσει στο δικαστήριο και καταθέτει η τρίτη κατά σειρά, ενώ η δίκη θα βρεθεί σύντομα στο στάδιο της εξέτασης πολλών μαρτύρων, γνωστών ηθοποιών που αναμένεται να στηρίξουν το κατηγορητή­ριο.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, όπως ενημέρωσαν οι συνήγοροί το δικαστήριο, αντιμετωπί­ζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας.

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece