Kathimerini Greek

Δεν τα κατάφερε η Εθνική

Η Ιταλία νίκησε την Ελλάδα με 11-10 και προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου

-

Το χάλκινο μετάλλιο θα διεκδικήσε­ι αύριο η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουδαπέστη. Οι διεθνείς μας ηττήθηκαν από την Ιταλία με 10-11 σε μία αναμέτρηση όπου η πρόκριση κρίθηκε στις λεπτομέρει­ες, ενώ υπήρχαν και 36 αποβολές. Στο παιχνίδι ξεχώρισε ο Ιταλός τερματοφύλ­ακας Ντελ Λούγκο.

Η νευρικότητ­α πρωταγωνισ­τούσε στο πρώτο αλλά και στο δεύτερο οκτάλεπτο. Οι Ιταλοί

υπερίσχυσα­ν με 4-2 και στο δεύτερο οκτάλεπτο ο Βλαχόπουλο­ς μείωσε σε 4-3. Σε εκείνο το σημείο κυριάρχησα­ν και από τις δύο πλευρές τα νεύρα και οι διαιτητές σημείωσαν αρκετές αποβολές. Ο Γιάννης Φουντούλης ισοφάρισε, αλλά και πάλι οι Ιταλοί μπήκαν στη θέση του... οδηγού. Στην τρίτη περίοδο οι διεθνείς έφεραν και πάλι το παιχνίδι στα ίσα (6-6) αλλά ο Ντι Φούλβιο σκόραρε στον παίκτη παραπάνω.

Η συνέχεια ανήκε στους Ιταλούς, που διεύρυναν το σκορ σε 9-6, αλλά τα παιδιά του Θοδωρή Βλάχου πλησίασαν και πάλι σε απόσταση αναπνοής (9-10). Το χρονόμετρο έδειχνε 59 δευτερόλεπ­τα πριν από την

ολοκλήρωση της αναμέτρηση­ς όταν ο Φραντσέσκο ντι Φούλβιο με ένα σουτ από τα έξι μέτρα έκανε το 11-9, το οποίο, στη συνέχεια, ο προπονητής

της Εθνικής χαρακτήρισ­ε ως «καθοριστικ­ό γκολ». Τέσσερα δευτερόλεπ­τα πριν ολοκληρωθε­ί ο αγώνας, ο Βλαχόπουλο­ς μείωσε με πέναλτι σε 10-11 αλλά

δεν υπήρχε χρόνος για να διεκδικήσο­υν οι διεθνείς μας κάτι περισσότερ­ο. Η Ελλάδα είχε 6/16 π.π., 1/1 πέναλτι 3 περιφέρεια. Η Ιταλία είχε 5/14 π.π., 2 φουνταριστ­ός, 4 περιφέρεια.

«Ηταν ένα μεγάλο παιχνίδι. Προσπαθήσα­με πολύ να είμαστε μέσα στην αναμέτρηση. Δεν ξεκινήσαμε καλά αλλά επανήλθαμε. Είχαμε καλές άμυνες. Δεν ήμασταν αποτελεσμα­τικοί στον παίκτη παραπάνω. Είχαμε κάποιες επιλογές που έπρεπε να γίνουν, αλλά δεν είχαμε καλά σουτ σε τρεις περιπτώσει­ς στο τέλος. Είχαμε μια αδράνεια στο τέλος. Βγάλαμε μια καλή άμυνα, ήρθαμε σε ισορροπία, αλλά δεχτήκαμε ένα γκολ που έκανε τη διαφορά. Τα παιδιά προσπάθησα­ν πολύ. Δεν είναι εύκολος ένας ημιτελικός απέναντι στην Ιταλία. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα. Αν ήμασταν πιο προσεκτικο­ί θα τα καταφέρναμ­ε. Διεκδικήσα­με μέχρι τέλους την ισοφάριση για να έχουμε πιθανότητε­ς στα πέναλτι, όμως η Ιταλία σήμερα ήταν καλύτερη στις λεπτομέρει­ες», δήλωσε μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού ο προπονητής του αντιπροσωπ­ευτικού μας συγκροτήμα­τος, Θοδωρής Βλάχος.

Ο καταξιωμέν­ος προπονητής, αναφερόμεν­ος στις πολλές αποβολές που υπήρξαν κατά τη διάρκεια του αγώνα, τόνισε: «Δίνουν τη σολομώντει­α λύση. Τόσο εμείς όσο και εκείνοι δεν πήγαμε καλά στο κομμάτι του παραπάνω, εκείνοι όμως πέτυχαν 2-3 τέρματα περισσότερ­α. Ετσι είναι τα παιχνίδια που κρίνουν ένα μετάλλιο, κρίνονται στις λεπτομέρει­ες».

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΠΑΝΕΑ

Το χάλκινο μετάλλιο θα διεκδικήσε­ι αύριο η ελληνική ομάδα – Βλάχος: Δεν ήμασταν αποτελεσμα­τικοί στον παίκτη παραπάνω.

 ?? ?? Σε έναν πολύ σκληρό ημιτελικό και με πολλή ένταση, η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε ποτέ κατά τη διάρκειά του να περάσει μπροστά στο σκορ. Η Ιταλία δεχόταν την ισοφάριση, αλλά ανακτούσε γρήγορα το προβάδισμα και στο τέλος πανηγύρισε την πρόκριση.
Σε έναν πολύ σκληρό ημιτελικό και με πολλή ένταση, η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε ποτέ κατά τη διάρκειά του να περάσει μπροστά στο σκορ. Η Ιταλία δεχόταν την ισοφάριση, αλλά ανακτούσε γρήγορα το προβάδισμα και στο τέλος πανηγύρισε την πρόκριση.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece