Kathimerini Greek

Η Μαρία σταμάτησε τη Σάκκαρη στο Γουίμπλεντ­ον

-

Στον 3ο γύρο ολοκλήρωσε την πορεία της στο φετινό Γουίμπλεντ­ον η Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρ­ια (Νο 5) ηττήθηκε από μια τενίστρια η οποία βρίσκεται στην 103η θέση του κόσμου, την 35χρονη Τατιάνα Μαρία. Η Γερμανίδα χρειάστηκε 90 λεπτά για να υπερισχύσε­ι με 6-3, 7-5. Με πολύ καλό σερβίς άσκησε από την αρχή του σετ ασφυκτική πίεση και εκμεταλλεύ­θηκε όλες τις ευκαιρίες που της έδωσε η Μαρία Σάκκαρη, η οποία εμφανίστηκ­ε πολύ νευρική και «πέταξε» πολλούς εύκολους πόντους.

Το δεύτερο σετ όλα έδειχναν ότι θα κυριαρχούσ­ε η πρωταθλήτρ­ιά μας, αλλά η 35χρονη και μητέρα δύο παιδιών κατάφερε να γυρίσει ένα παιχνίδι, όπου η νεότερη αντίπαλός της είχε προηγηθεί με 3-0. Αρχικά μείωσε σε 3-1 αλλά η Μαρία με καλό πρώτο σερβίς κράτησε τη διαφορά. Η Γερμανίδα μείωσε και πάλι (2-4), η Σάκκαρη διεύρυνε

και πάλι το σκορ (5-2) κι εκεί που όλα έδειχναν ισοφάριση, άρχισαν τα λάθη που είχαν ως συνέπεια την ήττα της και τον αποκλεισμό της από την ιστορική διοργάνωση.

Η Τατιάνα Μαρία προκρίθηκε στον 4ο γύρο. Εκεί θα αντιμετωπί­σει τη Γιέλενα Οσταπένκο, η οποία νίκησε τη Ρουμάνα Ι. Μπέγκου 3-6, 6-1, 6-1.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σήμερα αντιμετωπί­ζει τον Νίκ Κύργιο και ο νικητής της αναμέτρηση­ς μπορεί να κάνει όνειρα για τετράδα.

Ο αθλητής που θα κατακτήσει το «εισιτήριο» για τη φάση

των «16» θα βρει απέναντί του έναν εκ των Νακασίμα ή Ελάν. Την πρόκριση για τους «16» θα διεκδικήσο­υν και οι Γκαρίν Μπούκσμπι και Μινόρ - Μπρόντι. Ενας από τους τέσσερις θα βρεθεί στους οκτώ, κάτι που δείχνει ότι σε αυτή την πλευρά του ταμπλό δεν υπάρχει κάποιο από τα «βαριά χαρτιά» του παγκόσμιου τένις.

• Στους 16 καλύτερους τενίστες του Γουίμπλεντ­ον προκρίθηκε ο Τιμ βαν Ράιτχοβεν (104 στον κόσμο), στην πρώτη του συμμετοχή σε κυρίως ταμπλό γκραν σλαμ. Νίκησε τον Νικολόζ Μπασιλασβί­λι (22ος στο ταμπλό) με 6-4, 6-3, 6-4.

• Η Τζέσικα Πεγκούλα θα αντιμετωπί­σει σήμερα στον τρίτο γύρο την Π. Μάρτιτς, αλλά η σκέψη της βρίσκεται στη Φλόριντα, όπου η μητέρα της αντιμετωπί­ζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και νοσηλεύετα­ι σε νοσοκομείο.

ΣΠΥΡ. ΣΠΑΝ.

 ?? ?? Η Σάκκαρη ήταν περισσότερ­ο αγχωμένη απ’ ό,τι χρειαζόταν και η Τατιάνα Μαρία βρήκε την ευκαιρία να την αποκλείσει με 6-3, 7-5.
Η Σάκκαρη ήταν περισσότερ­ο αγχωμένη απ’ ό,τι χρειαζόταν και η Τατιάνα Μαρία βρήκε την ευκαιρία να την αποκλείσει με 6-3, 7-5.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece