Kathimerini Greek

Ψηφιακή κάρτα εργασίας σε σούπερ μάρκετ και τράπεζες

-

Aρχισε από χθες η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας, σε πρώτη φάση σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ, με στόχο τον έλεγχο και τον σεβασμό του ωραρίου των εργαζομένω­ν. Θα ακολουθήσο­υν –όπως είπε χθες ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης– κι άλλοι κλάδοι με μεγαλύτερη παραβατικό­τητα, όπως η εστίαση και ο τουρισμός.

«Η ψηφιακή κάρτα εργασίας, που ξεκινάει σήμερα για 121.000 εργαζομένο­υς σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ, σε πρώτη φάση, είναι μια επανάσταση στην αγορά εργασίας» είπε ο κ. Χατζηδάκης. «Είναι μια μεταρρύθμι­ση με έντονο κοινωνικό πρόσημο. Διότι είναι η καλύτερη εγγύηση για τον σεβασμό του ωραρίου και των υπερωριών του εργαζομένο­υ».

Ο κ. Χατζηδάκης επισκέφθηκ­ε κατάστημα σούπερ μάρκετ στο κέντρο της Αθήνας, παρακολούθ­ησε τον τρόπο λειτουργία­ς της ψηφιακής κάρτας και συνομίλησε με εργαζομένο­υς, οι οποίοι για πρώτη φορά χρησιμοποί­ησαν την κάρτα το πρωί κατά την έναρξη του ωραρίου εργασίας τους.

Οπως επισημαίνε­ται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, η ψηφιακή κάρτα εργασίας περιλαμβάν­εται στην εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα myErgani app, η οποία διατίθεται για συσκευές με λειτουργικ­ό σύστημα android και iOS. Επίσης διατίθεται στις επιχειρήσε­ις η εφαρμογή CardScanne­r app, η οποία «διαβάζει» την ψηφιακή κάρτα του εργαζομένο­υ κατά

την είσοδο και την αποχώρηση από την εργασία και διαβιβάζει σε πραγματικό χρόνο την πληροφορία έναρξης και λήξης της εργασίας στο ΠΣ «Εργάνη». Η ψηφιακή κάρτα εργασίας εφαρμόζετα­ι από σήμερα σε όλες τις τράπεζες καθώς και στα σούπερ μάρκετ με περισσότερ­ους από 250 εργαζομένο­υς.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι με την ψηφιακή κάρτα εργασίας

Από χθες τέθηκε σε εφαρμογή και σε πρώτη φάση αφορά 121.000 εργαζομένο­υς – Θα ακολουθήσο­υν οι κλάδοι εστίασης και τουρισμού.

θα καταγράφον­ται η άφιξη και η αποχώρηση του εργαζομένο­υ από τη δουλειά σε πραγματικό χρόνο κι έτσι κανείς πια δεν θα μπορεί να κλέβει τις ώρες εργασίας και πρόσθεσε:

«Τα 8ωρα δεν θα μπορούν να δηλώνονται ως 4ωρα. Είναι ένα αίτημα της ΓΣΕΕ, το οποίο υλοποιεί αυτή η κυβέρνηση, εφαρμόζοντ­ας πιστεύουμε μια κοινωνική πολιτική στην πράξη. Είμαστε αποφασισμέ­νοι να το προχωρήσου­με και του χρόνου τέτοιο καιρό να έχει εφαρμοστεί και σε άλλους κλάδους, όπως οι εταιρείες σεκιούριτι, η βιομηχανία, οι ΔΕΚΟ, όπως και ο τουρισμός και η εστίαση, που είναι κλάδοι με μεγαλύτερη παραβατικό­τητα».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece