Kathimerini Greek

Πυροδοτεί «βόμβα» με Πονίτκα ο ΠΑΟ

- Πολύ κοντά στον Πολωνό άσο που διέπρεψε στο Ευρωμπάσκε­τ οι «πράσινοι».

Με μια κίνηση ματ, ο Παναθηναϊκ­ός είναι έτοιμος να αποκτήσει τον Ματέους Πονίτκα και να ισχυροποιή­σει στον μέγιστο βαθμό την περιφέρειά του! Οι «πράσινοι» έφτασαν σε συμφωνία με τον διεθνή Πολωνό και δεν απομένει παρά να βρουν τη χρυσή τομή και με τη Ρέτζιο Εμίλια, για να ολοκληρωθε­ί μια ηχηρή μεταγραφή ενός «ήρωα» του πρόσφατου Ευρωμπάσκε­τ. Η ιταλική ομάδα ενημερώθηκ­ε από τον Πονίτκα ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσει προετοιμασ­ία και ζήτησε να γίνει χρήση ενός όρου που του επιτρέπει να σπάσει το συμβόλαιό του εάν δεχτεί πρόταση από ομάδα της Ευρωλίγκας.

Η ρήτρα αυτή του επιτρέπει να αλλάξει φανέλα τον Νοέμβριο, αλλά ο Παναθηναϊκ­ός θέλει να ολοκληρωθε­ί από τώρα η συμφωνία. Η Ρέτζιο Εμίλιο δεν είναι αρνητική αρκεί να αποζημιωθε­ί και όλα δείχνουν

ότι είναι θέμα ωρών να κλείσει η συμφωνία, καθώς οι διαπραγματ­εύσεις γίνονται σε πολύ καλό κλίμα. Ο Πονίτκα παίζει στις θέσεις από το «1» έως «2» και «3» Ηταν ο κορυφαίος της Πολωνίας (με triple double κόντρα στη Σλοβενία) στην τρελή πορεία της μέχρι την ημιτελική φάση του Ευρωμπάσκε­τ, με μέσο όρο σε 9 αγώνες 13,4 πόντους, 5,3 ριμπάουντ, 5,7 ασίστ, 1,6 κλεψίματα και 42,2% στα σουτ εντός παιδιάς.

Ο Παναθηναϊκ­ός στοχεύει στην απόκτηση παίκτη και για τη θέση «4», με τον Ντίνο Μήτογλου να είναι ψηλά στη λίστα του Ράντονιτς, αρκεί να ξεκαθαρίσε­ι σύντομα το θέμα της ποινής του. Ο ίδιος έχει εκκινήσει διαδικασία για να εκδικαστεί σύντομα η υπόθεση και να εκδοθεί η απόφαση το πολύ μέσα σε ένα μήνα. Εάν δεν εξελιχθεί αυτή η υπόθεση θετικά, θα αναζητηθεί άλλη λύση, με δημοσίευμα από τη Βραζιλία να αναφέρει ότι οι «πράσινοι» ενδιαφέρον­ται για τον φόργουορντ των Μπόστον Σέλτικς, Μπρούνο Καμπόκλο. Το πρώτο δείγμα του νέου Παναθηναϊκ­ού μπροστά στο κοινό του θα δοθεί αύριο στο ματς με την Εφές για το τουρνουά «Π. Γιαννακόπο­υλος», το οποίο θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ.

 ?? ?? Οι «πράσινοι» έφτασαν σε συµφωνία µε τον διεθνή Πολωνό και δεν αποµένει παρά να βρουν τη χρυσή τοµή και µε τη Ρέτζιο Εµίλια, για να ολοκληρωθε­ί η µεταγραφή ενός «ήρωα» του πρόσφατου Ευρωµπάσκε­τ.
Οι «πράσινοι» έφτασαν σε συµφωνία µε τον διεθνή Πολωνό και δεν αποµένει παρά να βρουν τη χρυσή τοµή και µε τη Ρέτζιο Εµίλια, για να ολοκληρωθε­ί η µεταγραφή ενός «ήρωα» του πρόσφατου Ευρωµπάσκε­τ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece