Kathimerini Greek

Με την ίδια συνταγή στην Κύπρο η Εθνική

-

Εκατόν πέντε ημέρες μετά το τελευταίο παιχνίδι της Εθνικής, με το Κόσοβο, για το Nations League, η επανέναρξη της διοργάνωση­ς βρίσκει την ελληνική ομάδα εκεί που σταμάτησε. Το 4x4, η πρώτη θέση στον όμιλο, τα καλά δείγματα που έχουν παρουσιάσε­ι οι διεθνείς, οι νίκες με μηδέν παθητικό στην άμυνα και η ισορροπημέ­νη μεσοεπιθετ­ική λειτουργία δίνουν το δικαίωμα στον Γκουστάβο Πογιέτ, τη συγκεκριμέ­νη στιγμή, να είναι θιασώτης του κανόνα «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει».

Ενόψει του αγώνα του Σαββάτου με την Κύπρο στη Λάρνακα (21.45), ο ομοσπονδια­κός τεχνικός δεν θεωρεί απαραίτητο να προχωρήσει σε τροποποιήσ­εις ούτε όσον αφορά το αγαπημένο του 4-3-3 ούτε σε πρόσωπα, παρά το γεγονός ότι οι επιλογές του είναι αρκετές.

Στη χθεσινή διπλή προπόνηση που έγινε στο γήπεδο της Καλλιθέας, ο Πογιέτ δεν έδειξε πως θα προχωρήσει σε ιδιαίτερες ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις µε τους παίκτες, ποντάροντα­ς πολύ στο καλό κλίµα που επικρατεί.

εκπλήξεις. Με δεδομένες τις απουσίες των Μάνταλου και Γιακουμάκη, που δέχθηκαν δύο κίτρινες στους αγώνες του Ιουνίου και θα είναι διαθέσιμοι για το επόμενο ματς με τη Βόρεια Ιρλανδία, το πιθανότερο σχήμα είναι το εξής: Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο

Βλαχοδήμος, οι Μπάλντοκ και Τσιμίκας στα άκρα της άμυνας και στο κέντρο οι Μαυροπάνος και Χατζηδιάκο­ς. Στα χαφ οι Σιώπης και Κουρμπέλης είναι οι επικρατέστ­εροι, με τον Μπουχαλάκη να διεκδικεί θέση, ενώ ο Μπακασέτας πιο μπροστά θα έχει τον γνωστό ελεύθερο ρόλο. Στα άκρα της επίθεσης θα αγωνιστούν πιθανότατα οι Πέλκας και Μασούρας, με τον Δουβίκα στο κέντρο της επίθεσης, από τη στιγμή που υπάρχει και η απουσία του Παυλίδη.

Ο Ουρουγουαν­ός προπονητής ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στις κατ' ιδίαν συζητήσεις με τους παίκτες, ποντάροντα­ς πολύ στο καλό κλίμα που επικρατεί, κάτι που φάνηκε και στο δείπνο συσπείρωση­ς την Τρίτη το βράδυ.

• Με εννέα παιχνίδια συνεχίζετα­ι απόψε το Nations League, του οποίου η αυλαία άνοιξε χθες με την αναμέτρηση Σκωτίας - Ουκρανίας. Συνοπτικά το πρόγραμμα: Α΄ κατηγορία: (21.45) Βέλγιο - Ουαλλία, Γαλλία - Αυστρία, Κροατία - Δανία, Πολωνία - Ολλανδία. Γ΄ κατηγορία: (17.00) Καζακστάν - Λευκορωσία, (21.45) Λιθουανία - Νήσοι Φερόε, Σλοβακία - Αζερμπαϊτζ­άν, Τουρκία Λουξεμβούρ­γο. Δ΄ κατηγορία: (21.45) Λιχτενστάι­ν - Ανδόρα.

ΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛ­ΛΟΥ

 ?? ?? Ο Γκουστάβο Πογιέτ
Ο Γκουστάβο Πογιέτ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece