Kathimerini Greek

Διαχωριστι­κές γραμμές από Ανδρουλάκη

-

Με στρατηγική χάραξης σαφών διαχωριστι­κών γραμμών απέναντι τόσο στον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και στον Αλέξη Τσίπρα θα κινηθεί τις προσεχείς ημέρες ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς. Αρχής γενομένης χθες από τη Θεσσαλονίκ­η και συνέχεια αύριο από την Αθήνα και την Παρασκευή από το Ηράκλειο της Κρήτης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να ξεκαθαρίσε­ι το πολιτικό διακύβευμα στις κάλπες της Κυριακής, να αναδείξει την κρισιμότητ­α της επιλογής μιας αυτόνομης και ισχυρής παρουσίας του κόμματός του, αλλά και τις διαφορές του ιδίου από τους αντιπάλους του, με επίκεντρο τις εκσυγχρονι­στικές πολιτικές.

Σε τέσσερα επίπεδα

Σε σχέση με τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι δεν υπάρχει προοπτική συνεργασία­ς με το ΠΑΣΟΚ και ότι μια τέτοια συνεργασία θα ήταν αντιπαραγω­γική για τον τόπο γιατί θα φρέναρε τους ρυθμούς της κυβέρνησης, αλλά και απέναντι στη διάκριση που ο πρωθυπουργ­ός κάνει ανάμεσα στην ηγεσία και τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, η στρατηγική της Χαριλάου Τρικούπη ξεδιπλώνετ­αι σε τέσσερα επίπεδα:

• Με την επισήμανση ότι με όσα λέει ο κ. Μητσοτάκης αναγνωρίζε­ι ότι βασικός αντίπαλός του είναι το ΠΑΣΟΚ και εναντίον αυτού στρέφεται στην τελική ευθεία για τις κάλπες.

• Με καταγγελία της κυβέρνησης για «δημοσιονομ­ικό λαϊκισμό», που υπονομεύει τις μεσομακροπ­ρόθεσμες προοπτικές της οικονομίας.

• Με αναφορά σημείο σημείο των πεπραγμένω­ν της κυβέρνησης σε επιμέρους τομείς, όπως η Υγεία και η Παιδεία, σε αντίστιξη με αυτά που θέλει να κάνει το ΠΑΣΟΚ.

• Με τη διαπίστωση ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να συνεργαστε­ί γιατί θέλει να είναι ανεξέλεγκτ­ος.

Σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα, στο ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξουν να αποδομήσου­ν την προσπάθειά του να εμφανιστεί ως μέτοχος σε κοινό μέτωπο προοδευτικ­ών δυνάμεων. Και επισημαίνο­υν ότι ο επικεφαλής της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης είναι κατ' επίφαση προοδευτικ­ός, κάτι πρόδηλο, καθώς στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμ­βάνονται ο Ευάγγελος Αντώναρος και παλαιοί βουλευτές των ΑΝΕΛ. Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς θα επιμείνει στην επισήμανση ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι αναξιόπιστ­ος, ότι έχει φέρει ένα πακέτο προτάσεων ίσο με τρία προγράμματ­α Θεσσαλονίκ­ης και ότι αποτελεί τον

Τόσο απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και στον Αλέξη Τσίπρα – Εμφαση σε εκσυγχρονι­στικές πολιτικές από το ΠΑΣΟΚ.

μεγαλύτερο χορηγό της Νέας Δημοκρατία­ς, που αντλεί πολιτική ισχύ από τις αδυναμίες του βασικού αντιπάλου της.

Οι αναποφάσισ­τοι

Σε αντίστιξη με αυτά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα αναδείξει τα δικά του συγκριτικά πλεονεκτήμ­ατα, ότι είναι νέος πολιτικός που πρεσβεύει ένα διαφορετικ­ό ήθος και, κυρίως, φέρνει ένα υπόδειγμα αξιοπιστία­ς, τηρώντας αυτά που λέει από την πρώτη στιγμή της προεκλογικ­ής εκστρατεία­ς.

Οσον αφορά το εκλογικό ακροατήριο, η προσοχή εστιάζεται στους αναποφάσισ­τους, στο «να εμπνεύσουμ­ε τους ψηφοφόρους που είναι σε στάση αναμονής», όπως λένε από τη Χαριλάου Τρικούπη.

ΔΩΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece