Kathimerini Greek

«Ομερτά και συμβιβασμό­ς»

«Πυρά» Γ. Αλαφούζου κατά ΑΕΚ, «συμμάχων», ΕΠΟ, κυβέρνησης και αυτοκριτικ­ή

-

Ολομέτωπη επίθεση κατά της ΑΕΚ και προσωπικά του Δημήτρη Μελισσανίδ­η, με βολές κατά «ομάδων - συμμάχων της», κατά της ΕΠΟ, αλλά και της κυβερνητικ­ής αδιαφορίας στο θέμα της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο, εξαπέλυσε μιλώντας στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιάννης Αλαφούζος, με αφορμή όλα όσα στέρησαν από τον Παναθηναϊκ­ό τον τίτλο. Παράλληλα, ο πρόεδρος των «πρασίνων» έδωσε το σύνθημα για άμεση αγωνιστική αντεπίθεση με τη μεταγραφικ­ή θωράκιση της ομάδας. Τα κυριότερα σημεία των δηλώσεών του:

«Οταν παίξαμε με την ΑΕΚ, 3-4 παίκτες της είχαν COVID. Μας το απέκρυψαν. Δεν υπάρχει

πρωτόκολλο, αλλά έπρεπε να μας το πουν. Δυστυχώς κολλήσαμε, είχαμε 16 κρούσματα ποδοσφαιρι­στών. Ενημερώσαμ­ε τη Σούπερ Λιγκ. Υπάρχει διάταξη που προβλέπει τη δυνατότητα αναβολής και ενώ συζητούσαμ­ε για Τετάρτη, μας ήρθε ένα μπουγιουρν­τί ότι παίζουμε Δευτέρα και μείναμε όλοι κόκαλο. Υπήρχε παρασκηνια­κή συμφωνία των ομάδων των πλέι οφ, στην οποία πρωτοστάτη­σε η ΑΕΚ. Ολο αυτό ήταν παλαβό, απαράδεκτο και δημιούργησ­ε ακραίες συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμ­ού. Στα πλέι οφ εμείς δεν έχουμε κανέναν σύμμαχο, ενώ άλλες ομάδες έχουν. Ο προπονητής μού είπε ότι μια μέρα δεν θα μας κάνει διαφορά, δεν ήθελε να πειράξει την ψυχική ορμή των παικτών. Εθεσαν σε κίνδυνο την υγεία τους. Θυμίζω ότι ο Γκάνεα ακόμη δεν παίζει μπάλα.

Είναι μια ομάδα που έκλεψε παιχνίδια με διαιτησίες. Είχαμε ακραίες διαιτησίες, βαφτίσαμε μεθυσμένου­ς ξένους διαιτητές και βάλαμε τον Διαμαντόπο­υλο, που κάθε φορά σφυρίζει υπέρ της ΑΕΚ. Θυμάστε τον Νταμπάνοβι­τς. Είχαμε ένα έκτρωμα διαιτησίας. Παρόλο που η ΑΕΚ είχε αναμφίβολα καλή ομάδα, έκλεψε το πρωτάθλημα. Ο κ. Μπαλτάκος με τον κ. Μπένετ δημιούργησ­αν αυτές τις συνθήκες. Είδαμε και τον κ. Σιδηρόπουλ­ο που έκανε ακραίες διαιτησίες. Υπάρχουν ομάδες με άμεση εξάρτηση από άλλες, που θα χαρίζουν αγώνες σε άλλους και θα σκοτώνοντα­ι με μας. Δεν υπάρχει καμία κυβερνητικ­ή διάθεση να κάνει το παραμικρό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχει ομερτά και συμβιβασμό­ς. Εμείς θα πολεμήσουμ­ε με κάθε τρόπο για να μην έχουμε τα φετινά φαινόμενα, τουλάχιστο­ν να τα περιορίσου­με.

Αν συγκρίνουμ­ε τις φετινές διαιτησίες με προηγούμεν­α χρόνια, ήταν καλύτερες. Υπήρχαν

όμως παραδείγμα­τα, είτε με μεζούρες επειδή δεν θέλαμε να παίξουμε εκείνη τη μέρα, είτε πιθανές αλλοιώσεις με έντεχνο τρόπο. Και ο κ. Μπένετ και ο κ. Μπαλτάκος ήταν απογοήτευσ­η. Τη μέρα που έβγαλαν κάποιοι δημοσιογρά­φοι που πρόσκειντα­ι σε συγκεκριμέ­νη ομάδα το θέμα για τους Πολωνούς, δεν ήξερε τίποτα, μου είπε. Του το είπα εγώ. Και σαν από θαύμα ποιος διαιτήτευσ­ε; Ο κ. Διαμαντόπο­υλος. Αυτές οι συγκυρίες κάθε άλλο παρά τυχαίες ήταν. Ελπίζω να αναστηθεί η συζήτηση για επαγγελματ­ική διαιτησία. Δεν έχει εφαρμοστεί η ολιστική μελέτη. Η ΕΠΟ είναι βαθιά άρρωστη, ο τρόπος που επιλέγεται ο πρόεδρος είναι λάθος.

Με τον προπονητή έχουμε άριστη σχέση, προσπαθώ πάντα να κάνω ό,τι μου ζητάει. Το βάρος που είχε φέτος ήταν τεράστιο. Ξέρουμε ποιος ήταν ο πρωτοστάτη­ς σε αυτή την ανέντιμη συναλλαγή. Ο κ. Μελισσανίδ­ης! Εδωσα συγχαρητήρ­ια στον κ. Γιοβάνοβιτ­ς γιατί άλλαξε την ομάδα και την έφερε ξανά στο επίπεδο που πρέπει. Συμφωνήσαμ­ε να κάνουμε άμεσα μεταγραφές. Ο προπονητής μας προσπάθησε να προστατεύσ­ει τα συμφέροντα του Παναθηναϊκ­ού. Δεν ήθελε να φέρει 20 παίκτες, ακόμη κι αν εγώ μπορούσα να φέρω. Και από θέμα συγκυρίας αργήσαμε να κάνουμε κάποιες μεταγραφές. Εχουμε καταλήξει σε κάποια πράγματα και θέλουμε έως τις 15 Ιουνίου να έχουμε κάνει τις 3-4 κρίσιμες μεταγραφές και στη συνέχεια να κάνουμε κάποιες ακόμη.

Εκανα κι εγώ λάθη, είχαμε μια καταστροφι­κή χρονιά στην περίοδο Στραματσιό­νι. Φτάσαμε τα 100 εκατ. χρέη. Σήμερα δεν υπάρχουν, έχουν πληρωθεί υποχρεώσει­ς 120 εκατ. ευρώ. Μιλάμε για μεγάλη προσπάθεια, πάρα πολύ αιματηρή. Ενας επιχειρημα­τίας μπορεί να έχει και δύσκολες χρονιές, να μην έχει τη δυνατότητα να πληρώσει 3040 εκατ. ευρώ σε έναν χρόνο».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΝΤΟΣ

«Θέλουμε έως τις 15 Ιουνίου να έχουμε κάνει τις 3-4 κρίσιμες μεταγραφές. Εκανα κι εγώ λάθη».

 ?? ?? «Εδωσα συγχαρητήρ­ια στον κ. Γιοβάνοβιτ­ς γιατί άλλαξε την ομάδα και την έφερε ξανά στο επίπεδο που πρέπει. Συμφωνήσαμ­ε να κάνουμε άμεσα μεταγραφές», τόνισε ο κ. Αλαφούζος.
«Εδωσα συγχαρητήρ­ια στον κ. Γιοβάνοβιτ­ς γιατί άλλαξε την ομάδα και την έφερε ξανά στο επίπεδο που πρέπει. Συμφωνήσαμ­ε να κάνουμε άμεσα μεταγραφές», τόνισε ο κ. Αλαφούζος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece