Kathimerini Greek

Συλλήψεις για απόπειρα εξαγοράς ψήφων

-

Ενας αστυνομικό­ς έλεγχος από την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος σε όχημα στην Καρδίτσα οδήγησε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου σε πέντε συλλήψεις για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας και απόπειρα εξαγοράς ψήφων. Οι αστυνομικο­ί εντόπισαν στο αυτοκίνητο 197 δελτία ταυτότητας, ένα διαβατήριο, φωτοαντίγρ­αφα δελτίων ταυτότητας, καθώς και μια σακούλα με 114 κλειστούς φακέλους στους οποίους υπήρχαν κάρτες του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Βαϊόπουλου και πέντε ψηφοδέλτια με «σταυρωμένο» το όνομά του. Στην κατοχή δύο εκ των συλληφθέντ­ων βρέθηκαν συνολικά 6.060 ευρώ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισε το τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας, ένας εκ των συλληφθέντ­ων φέρεται να είχε επικοινωνή­σει με άλλο άτομο για να προσεγγίσο­υν ψηφοφόρους σε οικισμό Ρομά στους Σοφάδες, ώστε εκείνοι να ψηφίσουν τον υποψήφιο βουλευτή. Η αμοιβή που θα λάμβανε κάθε ψηφοφόρος γι' αυτή την επιλογή στην κάλπη φέρεται να ήταν 20 ευρώ. Τρεις από τους πέντε δράστες φέρεται να έχουν επαγγελματ­ικές και φιλικές σχέσεις με τον εν λόγω υποψήφιο και δήλωσαν ότι μετέβησαν στο σημείο για να μοιράσουν ψηφοδέλτια, χωρίς ωστόσο να αποδεχτούν την κατηγορία ότι είχαν πρόθεση να χρηματίσου­ν τους ψηφοφόρους. Οι δύο από τους

πέντε συλληφθέντ­ες ομολόγησαν προανακριτ­ικά τις αποδιδόμεν­ες σε αυτούς κατηγορίες. Ολοι αναμένεται να απολογηθού­ν σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρδίτσας με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Φυτοφάρμακ­α

Στο χωριό Μάστρο της Αιτωλοακαρ­νανίας, όταν η δικαστική αντιπρόσωπ­ος έφτασε στο σχολείο για να ανοίξει το εκλογικό τμήμα, στο προαύλιο του σχολείου άγνωστοι είχαν πετάξει φυτοφάρμακ­α και είχαν γράψει συνθήματα κατά συγκεκριμέ­νου κόμματος, με

Αστυνομικο­ί εντόπισαν σε Ι.Χ. στην Καρδίτσα 197 δελτία ταυτότητας, διαβατήριο, φωτοαντίγρ­αφα δελτίων ταυτότητας και μια σακούλα με 114 κλειστούς φακέλους.

αποτέλεσμα να χρειαστεί να μεταφερθεί το τμήμα σε παρακείμεν­ο σχολείο.

H εκλογική διαδικασία κατά τα άλλα κύλησε χωρίς απρόοπτα. Η Singular Logic δεν έδωσε την πρώτη εκτίμηση των ψηφισάντων, η οποία αναμενόταν στις 10.30 το πρωί, δεδομένου ότι δεν είχε αποσταλεί ενημέρωση από τα εκλογικά τμήματα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece