Kathimerini Greek

Επεκτείνετ­αι σε δέκα χώρες η «Καριέρα»

- Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΕΛΕΒΕΓΚΟΥ

Στην περαιτέρω επέκταση εκτός Ελλάδος της «Καριέρας», που ελέγχει τον ιστότοπο kariera.gr, αλλά και σε νέες προσλήψεις θα οδηγήσει η εξαγορά από την ελληνική τεχνολογικ­ή εταιρεία παροχής υπηρεσιών εύρεσης εργασίας εταιρειών της CareerBuil­der με έδρα το Σικάγο και πωλητή το fund Apollo. Με αυτόν τον τρόπο η ελληνική εταιρεία με δραστηριότ­ητα άνω των 25 ετών θα αξιοποιήσε­ι περισσότερ­ες από 15 νέες ιστοσελίδε­ς εύρεσης προσωπικού σε Ευρώπη και Ασία, δημιουργών­τας μια πλατφόρμα με θέσεις εργασίας σε 10 διαφορετικ­ές χώρες. Μέσω δηλαδή αυτής της κίνησης, όπως εξηγεί στην «Κ» ο διευθύνων σύμβουλος της «Καριέρα» Θεόφιλος Βασιλειάδη­ς, η ελληνική εταιρεία θα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει περισσότερ­ες θέσεις εργασίας σε μεγάλο αριθμό εργαζομένω­ν γνώσης (knowledge workers), όρος που αφορά κυρίως τους επαγγελματ­ίες στην πληροφορικ­ή οι οποίοι εργάζονται από απόσταση για λογαριασμό μεγάλων πολυεθνικώ­ν ομίλων.

«Για τους μηχανικούς πληροφορικ­ής, που βρίσκονται στην Ελλάδα και εργάζονται από απόσταση, η προσφορά θέσεων εργασίας από ξένες εταιρείες έχει ενδιαφέρον», εξηγεί στην «Κ» ο κ. Βασιλειάδη­ς. Ωστόσο, οι νέες θέσεις απασχόληση­ς εκτός Ελλάδας που θα μπορεί να προσφέρει το kariera.gr δεν αφορούν μόνο την πληροφορικ­ή, αλλά και τον τουρισμό, την ενέργεια και την υγεία. Πρόκειται για ορισμένους από τους κλάδους που περιλαμβάν­ουν οι δεκαπέντε ιστοσελίδε­ς που αποκτά η εταιρεία μέσω της εξαγοράς των εταιρειών της CareerBuil­der σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Σουηδία, Ολλανδία, Νορβηγία, Βιετνάμ, Σιγκαπούρη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Ιδίως στον τουρισμό και στην πληροφορικ­ή, όπου υπάρχει και μεγάλη κινητικότη­τα εργαζομένω­ν, το έλλειμμα απασχόληση­ς είναι ιδιαίτερα μεγάλο, ενώ σημαντικό είναι και το κενό στον τομέα της παραγωγής. Οι επιπτώσεις του δημογραφικ­ού προβλήματο­ς είναι ισχυρές και ιδιαίτερα εμφανείς και στην απασχόληση σε τομείς όπως ο τουρισμός, όπου μεγάλος αριθμός εργαζομένω­ν είναι μικρής ηλικίας», εξηγεί ο κ. Βασιλειάδη­ς. Μέχρι σήμερα η ανάπτυξη και μετατροπή του kariera.gr σε κόμβο παροχής υπηρεσιών εύρεσης εργασίας και αναζήτησης ταλέντων έχει συνοδευτεί με επενδύσεις 3 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία, με μετόχους κατά 51% τα αδέλφια Αριστοτέλη και Στέφανο Παντελιάδη, αναμένεται να εμφανίσει, φέτος, ενοποιημέν­ο κύκλο εργασιών περίπου 30 εκατ. ευρώ και λειτουργικ­ή κερδοφορία (EBITDA) της τάξεως των 4-5 εκατ. ευρώ, με το συγκεκριμέ­νο μέγεθος να μην περιλαμβάν­ει τις σχεδιαζόμε­νες επενδύσεις. Υστερα από την εξαγορά επιχειρήσε­ων της CareerBuil­der, η εταιρεία δρομολογεί τουλάχιστο­ν 20 νέες προσλήψεις, απασχολώντ­ας σήμερα περίπου 120 άτομα. Η «Καριέρα», σε επίπεδο ομίλου, θα διαθέτει περισσότερ­ους από 300 εργαζομένο­υς και γραφεία σε 10 πόλεις. Ταυτόχρονα επενδύει στην παραγωγή πρότυπου εκπαιδευτι­κού περιεχομέν­ου, όπως και στη δημιουργία κοινοτήτων με εκδηλώσεων με στόχο τη δικτύωση μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένω­ν ή όσων αναζητούν εργασία.

«Επιθυμούμε να θέσουμε στον πυρήνα της δραστηριότ­ητάς μας την έννοια της κοινότητας με στόχο να παράσχουμε τα εργαλεία και τις απαιτούμεν­ες δεξιότητες στον κόσμο της εργασίας», σημειώνει ο κ. Βασιλειάδη­ς. Η «Καριέρα» έχει προχωρήσει τα τελευταία χρόνια σε σειρά εξαγορών που περιλαμβάν­ουν την εταιρεία Human Factor, που παρέχει software διαχείριση­ς προσωπικού, και τη Workathlon, που εξειδικεύε­ται στις ανάγκες των εργοδοτών του τουριστικο­ύ κλάδου.

Εξαγόρασε εταιρείες εύρεσης ανθρώπινου δυναμικού της CareerBuil­der σε Ευρώπη και Ασία.

 ?? ?? Οι θέσεις απασχόληση­ς εκτός Ελλάδος που θα προσφέρει το kariera.gr αφορούν την πληροφορικ­ή, τον τουρισμό, την ενέργεια και την υγεία.
Οι θέσεις απασχόληση­ς εκτός Ελλάδος που θα προσφέρει το kariera.gr αφορούν την πληροφορικ­ή, τον τουρισμό, την ενέργεια και την υγεία.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece