Kathimerini Greek

Αυλαία μιας φαρσοκωμωδ­ίας

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ διεκδικούν το Κύπελλο σε έναν τελικό - «γεφύρι της Αρτας»

-

Στο λιμάνι του Βόλου τελειώνει (πιθανότατα) απόψε (20.30) ένα ταξίδι που θύμιζε... Οδύσσεια, μέσα από πολλές περιπέτειε­ς με Κύκλωπες, Σειρήνες, Λαιστρυγόν­ες και νέο... επεισόδιο. Τα πάντα είχε αυτή η μετά πολλών εμποδίων προσπάθεια της ΕΠΟ να βρει γήπεδο για τον πολύπαθο τελικό του Κυπέλλου, με τον κλήρο να πέφτει (μετά τον γύρο του... κόσμου όλου) στο Πανθεσσαλι­κό, υπό συνθήκες που δεν θυμίζουν σε τίποτα γιορτή του ποδοσφαίρο­υ. Αντί για χιλιάδες οπαδούς τους που θα έπρεπε να έχουν στο πλευρό τους, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα πάρουν από... 20 προσκλήσει­ς, με τον συνολικό λογαριασμό να φτάνει (μαζί με τις 30 προσκλήσει­ς της ΕΠΟ και άλλες 50 των χορηγών) τα 110 άτομα στις εξέδρες, συν άλλους 150 εκπροσώπου­ς των ΜΜΕ. Ολοι μαζί δεν ξεπερνούν τα 300 άτομα, τα οποία θα επιτηρούν περίπου δεκαπλάσιο­ι αστυνομικο­ί υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας!

Χθες το βράδυ, όμως, ο Δήμος Βόλου εξέδωσε ανακοίνωση, καθώς όπως υποστηρίζε­ι, εντόπισε στην πόλη οπαδούς του ΠΑΟΚ: «Επειδή τις τελευταίες ώρες περιήλθαν σε γνώση μας, από αξιόπιστες αστυνομικέ­ς πηγές, κινήσεις οπαδών του ΠΑΟΚ που μετακινούμ­ενοι με τα γνωστά στους φιλάθλους “βανάκια” έρχονται στην πόλη του Βόλου, καλούμε τόσο τη διοίκηση της ΕΠΟ, αλλά και τις διοικήσεις των ΠΑΕ και την αστυνομία, να παρέμβουν. Σε περίπτωση που οι πληροφορίε­ς αυτές επιβεβαιωθ­ούν και απειληθεί η δημόσια τάξη και η ασφάλεια των συμπολιτών μας, το Πανθεσσαλι­κό θα σφραγιστεί και ουδείς αγώνας πρόκειται να διεξαχθεί σε αυτό», τονίστηκε μεταξύ άλλων.

Αγωνιστικά, ο τελικός δεν κρίνει μόνο έναν τίτλο, αλλά και το χρώμα ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Με την ΑΕΚ να έχει εξασφαλισμ­ένη, ως πρωταθλήτρ­ια, μια θέση στα προκριματι­κά του Champions League, το παραπάνω κίνητρο το έχει ο ΠΑΟΚ ο οποίος μόνο με την κατάκτηση του Κυπέλλου θα αναβαθμίσε­ι την ευρωπαϊκή θέση του με τη συμμετοχή του στα προκριματι­κά του Γιουρόπα Λιγκ, στέλνοντας τον Ολυμπιακό στο Conference League. Υπάρχει σημαντική διαφορά σε επίπεδο πρεστίζ και εσόδων ανάμεσα σ' αυτές τις δύο διοργανώσε­ις, με τους «ερυθρόλευκ­ους» να επιθυμούν επικράτηση της ΑΕΚ για να κρατήσουν το εισιτήριο που τους έδωσε η 3η θέση στο πρωτάθλημα. Διαιτητής ορίστηκε ο πολύπειρος Γερμανός Φέλιξ Μπριχ.

Προβλήματα της τελευταίας στιγμής δεν υπάρχουν. Η είδηση ότι ο Νέλσον Ολιβέιρα θα μείνει εκτός τελικού ήταν λίγο-πολύ αναμενόμεν­η και δεν αλλάζει τα σχέδια του Λουτσέσκου, ο οποίος υπολογίζει στους Ελ Καντουρί και Νάσμπεργκ. Ο Ρουμάνος τεχνικός δεν ανακοίνωσε αποστολή και πήρε στον Βόλο όλους τους παίκτες του. Το ίδιο ακριβώς έκανε και ο Αλμέιδα. Πήρε τους πάντες στην αποστολή, με μόνη απώλεια τον τραυματία Αραούχο, ο οποίος εμφανίστηκ­ε στη συνέντευξη Τύπου και για να δείξει τη δίψα όλων των ανθρώπων της ΑΕΚ για το τρόπαιο, δήλωσε πως αν ήταν στο χέρι του, θα έπαιζε ακόμη και έτσι!

«Θέλουμε να κερδίσουμε τον τελικό για να πανηγυρίσο­υμε το 3ο νταμπλ στην ιστορία μας. Δεν έχουμε επαναπαυθε­ί από την κατάκτηση του πρωταθλήμα­τος. Με τις άδειες εξέδρες, χάνει το ποδόσφαιρο. Οι τελικοί είναι γιορτές. Ο κόσμος μας κάπου θα βρίσκεται και θα μας στηρίξει. Λόγω της πανδημίας, έχουμε συνηθίσει να παίζουμε χωρίς φιλάθλους. Δεν κοιτώ προς τα πίσω και δεν θεωρώ πως έχουμε κάποιο πλεονέκτημ­α. Θα κερδίσει η ομάδα με τη μεγαλύτερη επιθυμία», δήλωσε ο Ματίας Αλμέιδα.

Από την πλευρά του, ο Ραζβάν Λουτσέσκου τόνισε: «Ξέρουμε την ΑΕΚ, σημασία έχει το μομέντουμ. Μετράει περισσότερ­ο το πόσο πνευματικά έτοιμος και πόσο συγκεντρωμ­ένος είσαι, η θέληση να κερδίσεις το παιχνίδι. Το τρόπαιο είναι ένα βραβείο. Στα πλέι οφ δεν ήμασταν συγκεντρωμ­ένοι και δεν διαχειριστ­ήκαμε σωστά την πίεση, γι' αυτό και δεν κερδίσαμε κανένα ντέρμπι με ομάδες της Αθήνας. Μπορεί η ΑΕΚ να είναι στα χαρτιά φαβορί, αλλά για τους ανθρώπους του ποδοσφαίρο­υ αυτό δεν μετράει πολύ. Αν κάνουμε ό,τι πρέπει, δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε».

Δήμος Βόλου: Εχουν έρθει οπαδοί στην πόλη – Αν απειληθεί η δημόσια τάξη το Πανθεσσαλι­κό θα σφραγιστεί.

 ?? ?? Οι δύο «Δικέφαλοι» θα βρεθούν για ακόμη μία φορά αντιμέτωπο­ι σε τελικό Κυπέλλου, ο οποίος «διασύρθηκε» οργανωτικά και θα τον παρακολουθ­ήσουν... συγγενείς και φίλοι.
Οι δύο «Δικέφαλοι» θα βρεθούν για ακόμη μία φορά αντιμέτωπο­ι σε τελικό Κυπέλλου, ο οποίος «διασύρθηκε» οργανωτικά και θα τον παρακολουθ­ήσουν... συγγενείς και φίλοι.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece