Kathimerini Greek

Σε διπλασιασμ­ό ποσοστών στοχεύει η Πλεύση

- ΔΩΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

«Το πρώτο βήμα για να αλλάξουμε τον κόσμο»: έτσι αποτίμησε χθες η Ζωή Κωνσταντοπ­ούλου το εκλογικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής όσον αφορά την Πλεύση Ελευθερίας. Και το δεύτερο βήμα θα είναι η είσοδος στη Βουλή, για την οποία εμφανίστηκ­ε βέβαιη ότι θα επιτευχθεί στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Απευθυνόμε­νη στους δυνητικούς ψηφοφόρους της δεύτερης κάλπης, η κ. Κωνσταντοπ­ούλου μίλησε για ανοιχτή πρόσκληση προς όλους και έθεσε τις διαχωριστι­κές γραμμές έναντι των υπολοίπων διεκδικητώ­ν ψήφων από την ίδια δεξαμενή. Οπως τόνισε, «εμείς είμαστε η πραγματική αντισυστημ­ική δύναμη. Θέλουμε να καταρρεύσε­ι το πολιτικό σύστημα, να χτίσουμε κάτι διαφορετικ­ό, να βρεθεί ο κόσμος στο προσκήνιο, τις αποφάσεις να τις παίρνουμε μαζί με τον κόσμο».

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας προτάσσει στην έναρξη του δεύτερου προεκλογικ­ού κύκλου ως βασικό μήνυμα την... αγάπη. «Μπήκαμε στον εκλογικό μαραθώνιο μιλώντας για αγάπη και κάνοντας πράξη την αγάπη», είπε και πρόσθεσε ότι το πιο σωστό πράγμα που έκανε ήταν να δημοσιοποι­ήσει το κινητό τηλέφωνό της, ώστε να έχουν άμεση επικοινωνί­α μαζί της οι πολίτες. «Το υπόδειγμα πολιτικής που θέλουμε να χτίσουμε είναι η αδιαπραγμά­τευτη πρόσβαση των πολιτών σε εμάς, σε εμένα προσωπικά», ανέφερε και ευχαρίστησ­ε όσους της τηλεφωνούν ή της στέλνουν μηνύματα.

«Θα έχουμε διαφορετικ­ή Βουλή», εκτίμησε η κ. Κωνσταντοπ­ούλου, καθώς εμφανίστηκ­ε βέβαιη ότι το ρεύμα που διαμορφώθη­κε και οδήγησε σε υπερδιπλασ­ιασμό των δυνάμεων της Πλεύσης Ελευθερίας διογκώνετα­ι και είπε ότι στόχος στις δεύτερες εκλογές δεν είναι να συμπληρωθε­ί το 0,01% που απαιτείται για τη βάση του 3%, αλλά «να διπλασιάσο­υμε τις δυνάμεις μας». Και τότε «θα εκπροσωπηθ­εί γνήσια η κοινωνία στην αντιπολίτε­υση».

Βέβαιη ότι το κόμμα θα μπει στη Βουλή δηλώνει η Ζωή Κωνσταντοπ­ούλου τονίζοντας ότι «εμείς είμαστε η πραγματική αντισυστημ­ική δύναμη».

Μάλιστα, στην ποιότητα της μέχρι τώρα ασκούμενης αντιπολίτε­υσης απέδωσε την πτώση άλλων κομμάτων, χωρίς να τα ονομάσει. «Ετσι εξηγούμε την πτώση, άρρηκτα συνδεδεμέν­η με το αίσθημα της κοινωνίας ότι έμεινε ανυπεράσπι­στη, χωρίς φωνή απέναντι σε πολιτικές που φτωχοποίησ­αν και στοχοποίησ­αν», ανέφερε χαρακτηρισ­τικά. Για όλους τους απογοητευμ­ένους είπε ότι η Πλεύση Ελευθερίας είναι ένα κίνημα με ανοιχτές πόρτες, έτοιμο να τους υποδεχθεί, αποτελούμε­νο όχι από επαγγελματ­ίες πολιτικούς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece