Kathimerini Greek

Αποτίμηση 2 δισ. δολ. για την τουρκική νεοφυή εταιρεία Insider

-

Στην «κούρσα» της τεχνητής νοημοσύνης μπαίνει, όπως όλα δείχνουν, και η Τουρκία, καθώς μια πλατφόρμα μάρκετινγκ που εδρεύει στην Κωνσταντιν­ούπολη και υποστηρίζε­ται από το AI έφθασε να αποτιμάται στα 2 δισ. δολάρια, εν μέσω της επενδυτική­ς άνθησης που βιώνει ο κλάδος.

Πρόκειται για τη startup Insider, η οποία άντλησε περίπου 105 εκατ. δολάρια σε ένα γύρο χρηματοδότ­ησης που την αποτίμησε σχεδόν στα 2 δισ. δολάρια, επιβεβαιών­οντας πως οι εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης αψηφούν την παγκόσμια τεχνολογικ­ή ύφεση. Η εταιρεία, που ιδρύθηκε στην Κωνσταντιν­ούπολη το 2012 από έξι Τούρκους επιχειρημα­τίες, έλαβε τη χρηματοδότ­ηση από την Qatar Investment Authority και την εταιρεία εξαγορών Esas Private Equity με έδρα την Κωνσταντιν­ούπολη.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η τεχνητή νοημοσύνη έχει αντισταθμί­σει την παγκόσμια μείωση της χρηματοδότ­ησης μέσω venture capitals για νεοφυείς επιχειρήσε­ις τεχνολογία­ς από τότε που η OpenAI Inc. κυκλοφόρησ­ε το ChatGPT πέρυσι, οδηγώντας σε μαζικό ενδιαφέρον γι' αυτή την ανατρεπτικ­ή τεχνολογία.

Η εταιρεία Insider έχει συγκεντρώσ­ει συνολικά 274 εκατ. δολάρια. Τον Μάρτιο του 2022 έλαβε 121 εκατ. δολάρια από επτά επενδυτές που αποτίμησαν την εταιρεία σε 1,22 δισ. δολάρια.

Η startup θα χρησιμοποι­ήσει τα κεφάλαια για επέκταση και «ανυπομονεί για μία ή δύο εξαγορές στην Ευρώπη και την αγορά των ΗΠΑ για να βελτιωθεί η τεχνολογία μας», όπως δήλωσε η CEO και co-Founder, Hande Cilingir. Εξετάζει, επίσης, μια αρχική δημόσια προσφορά το 2025

Πρόκειται για πλατφόρμα μάρκετινγκ που εδρεύει στην Κωνσταντιν­ούπολη και υποστηρίζε­ται από τεχνητή νοημοσύνη.

ή στις αρχές του 2026, πρόσθεσε. Χαρακτηρισ­τικό είναι το γεγονός ότι η εταιρεία σημείωσε αύξηση πωλήσεων 280% τους 12 μήνες έως τον Φεβρουάριο στη Βόρεια Αμερική μετά την εγγραφή πελατών όπως η Samsung.

Η πλατφόρμα Insider χρησιμοποι­εί τεχνητή νοημοσύνη για να προβλέψει τη μελλοντική καταναλωτι­κή συμπεριφορ­ά. Εχει περισσότερ­ους από 1.200 πελάτες, συμπεριλαμ­βανομένων των Singapore Airlines, Toyota Motor Corp. και Vodafone Group Plc, σε 28 χώρες.

 ?? ?? H τεχνητή νοημοσύνη έχει αντισταθμί­σει την παγκόσμια μείωση της χρηματοδότ­ησης μέσω venture capitals.
H τεχνητή νοημοσύνη έχει αντισταθμί­σει την παγκόσμια μείωση της χρηματοδότ­ησης μέσω venture capitals.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece