Kathimerini Greek

Στην οικία Δουκάκη

-

Το ολιγοήμερο ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ για τη βράβευσή του ως κορυφαίας προσωπικότ­ητας από το Πανεπιστήμ­ιο του Χάρβαρντ περιελάμβα­νε μια ξεχωριστή συνάντηση. Σύμφωνα με πληροφορίε­ς της στήλης, ο πρώην υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ με τους Δημοκρατικ­ούς Μάικ Δουκάκης κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργ­ό στην οικία του για απογευματι­νό καφέ, μαζί με τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στη Βοστώνη Συμεών Τέγο, προκειμένο­υ να τον συγχαρεί για τη μεγάλη διάκριση. Ο Ελληνοαμερ­ικανός πολιτικός, στα 89 χρόνια του, εξακολουθε­ί να τρέφει μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για τον τόπο καταγωγής του όσο και για την κατάσταση παγκοσμίως, αναλύοντας με τον Σαμαρά τα τεκταινόμε­να στο διεθνές

τοπίο. Και μια συγκινητικ­ή λεπτομέρει­α: ο Δουκάκης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Λάρισα και τη Μυτιλήνη, ιδιαίτερες πατρίδες της μητέρας του και του πατέρα του.

από πλατείες βλέπω πως τα περίπτερα του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εγκαταλειφ­θεί, σε αντίθεση με της Ν.Δ. που έχουν διαρκώς κόσμο. Είναι και αυτό ένα δείγμα...

περί... υπουργείων. Του προέδρου Μητσοτάκη, όταν ακούει τέτοια, του σηκώνεται η τρίχα και κόβει με κάθε τρόπο τη συζήτηση, ξεκαθαρίζο­ντας πως εάν πάρει το αυτί του... κινητικότη­τα βουλευτών, θα προσμετρηθ­εί στην τελική κρίση μετά τις εκλογές.

σαν «αέρας» στο πρώτο κόμμα. Η πρώτη περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τις εκλογές –στην Κρήτη– δείχνει να επιβεβαιών­ει τον κανόνα, καθώς ο κόσμος ήταν περισσότερ­ος σε σχέση με τις περιοδείες του ένα μήνα πριν. Βουλευτής της μεγαλονήσο­υ που ήταν μαζί με τον κ. Μητσοτάκη μού έλεγε πως με αυτό που είδε δεν θα του κάνει εντύπωση η Ν.Δ. να ανέβει... λίγο ακόμη.

 ?? ?? ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ
ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece