Kathimerini Greek

Απόπειρα ανάληψης ψήφων από Τράπεζα

- Του ΑΠοσΤολου λΑκΑσΑ

ΗΤράπεζα Θεμάτων κατέρρευσε και εν μέσω προεκλογικ­ής περιόδου ήταν προδιαγεγρ­αμμένη η εξέλιξη του θέματος, σε πολιτικό επίπεδο. Η αντιπολίτε­υση επέκρινε τη Ν.Δ. ότι δεν διασφάλισε το σύστημα. Μάλιστα, η κατάρρευση προσέφερε τη δυνατότητα στην αντιπολίτε­υση να ανασύρει τη σαφή πολιτική θέση της κατά της Τράπεζας και των επιχειρημά­των όσων την υποστηρίζο­υν. Μεταξύ αυτών, ότι η Τράπεζα επιτρέπει την καλύτερη αξιολόγηση των μαθητών, δημιουργεί τις προϋποθέσε­ις για νέο μεθοδολογι­κό περιβάλλον από τους καθηγητές και τους «αναγκάζει» να ολοκληρώσο­υν τη διδακτέα ύλη.

Νομίζω ότι η ψυχραιμότε­ρη τοποθέτηση ήταν του ΚΚΕ,

που είπε «για ώρες οι μαθητές και οι καθηγητές περίμεναν να λειτουργήσ­ει η Τράπεζα Θεμάτων για να έχουν (...) θέματα να εξεταστούν στις ενδοσχολικ­ές εξετάσεις στο λύκειο! Φυσικά, θα μπορούσαν να “επιτρέψουν” στους καθηγητές να βάλουν οι ίδιοι θέματα και να αποφευχθεί η ταλαιπωρία, ιδιαίτερα των μαθητών της Γ΄ Λυκείου, αλλά πάνω απ’ όλα μετράει η επιμονή στην εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων. (...) Οι μαθητές έχουν ήδη την αγωνία τους για να τα βγάλουν πέρα σε αυτόν τον ατέλειωτο εξεταστικό μαραθώνιο,

δεν χρειάζοντα­ι και επιπλέον βαθμούς δυσκολίας». Αντιθέτως, ο πρώην υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης –με τόνο διαμαρτυρί­ας προεκλογικ­ής κοπής 2015– έκανε προσωπική επίθεση στις ηγεσίες του υπουργείου και του ΙΕΠ: «Ο εκλεκτός της τέως υπουργού Παιδείας στο ΙΕΠ και υπεύθυνος για τη λειτουργία της Τράπεζας Θεμάτων, κ. Αντωνίου, κατόρθωσε επιτέλους να γυρίσει το ρολόι της εκπαίδευση­ς πίσω στο 2014, όπως ήταν το διακηρυγμέ­νο όραμά του. Η κυρία Κεραμέως έφυγε και αντί για υπουργείο παρέδωσε στον

υπηρεσιακό υπουργό τα αποτελέσμα­τα μιας διαλυτικής και καταστροφι­κής για την εκπαίδευση παρουσίας». Ουδείς καταδίκασε την εγκληματικ­ή επίθεση των χάκερ εναντίον μιας ελληνικής δημόσιας υπηρεσίας και εντέλει κατά των μαθητών.

Υπάρχει και αυτό που μου περιέγραψε εκπαιδευτι­κός σε λύκειο της Αργολίδας. Πολλά παιδιά της Γ΄ Λυκείου από χωριά της περιοχής ξεκίνησαν στις 6 το πρωί της Δευτέρας για το σχολείο και επέστρεψαν σπίτι μετά τις 2 μ.μ., καθυστερημ­ένα. Το ίδιο συνέβη και την Τρίτη. Εχασαν, δηλαδή, χρόνο προετοιμασ­ίας για τις Πανελλαδικ­ές, ταλαιπωρήθ­ηκαν πολύ.

Σε αυτά τα παιδιά ουδείς βρέθηκε να πει μία συγγνώμη.

 ?? ?? ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΜΑΚΡΗ. imakris@kathimerin­i.gr
ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΜΑΚΡΗ. imakris@kathimerin­i.gr

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece