Kathimerini Greek

Αφιέρωμα στην Αθήνα της Μπελ Επόκ

- Του

ΝΙΚΟΥ ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Μίλτος Λιδωρίκης (1871-1951), Ελληνας ευπατρίδης, θεατράνθρω­πος, πρωταγωνισ­τής της δημόσιας ζωής και του πολιτικού βίου στην παλιά Αθήνα, έδωσε έμπνευση για ένα αφιέρωμα. Στο Πολιτιστικ­ό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων εγκαινιάζο­νται στις 7 Ιουνίου εκδηλώσεις γύρω από την Αθήνα της Μπελ Επόκ, βασισμένες στο βιβλίο του Μίλτου Λιδωρίκη «Εζησα την Αθήνα της Μπελ Επόκ» (εκδ. Polaris). Πρόκειται για απομνημονε­ύματα που ζωντανεύου­ν μοναδικά την καθημερινό­τητα στην παλιά Αθήνα.

Το πιο εντυπωσιακ­ό στο αφιέρωμα είναι η συνεργασία με το Animasyros και η παραγωγή ενός οπτικοακου­στικού προϊόντος, αποτέλεσμα πέντε εργαστηρίω­ν κινουμένων σχεδίων. Είναι μια παραγωγή του Animasyros Education που με τη μακρά εμπειρία του στην ανάπτυξη εκπαιδευτι­κών προγραμμάτ­ων αξιοποίησε ένα δίκτυο ανιμέιτορ. Το βίντεο είναι συρραφή των πέντε οπτικοακου­στικών προϊόντων που δημιούργησ­αν οι συμμετέχον­τες στα Κέντρα Δημιουργικ­ής Μάθησης που λειτουργεί ο ΟΠΑΝΔΑ σε γειτονιές της Αθήνας.

Ως αποτέλεσμα αυτής της συνέργειας ανάμεσα στον ΟΠΑΝΔΑ,

από το βιβλίο του Μίλτου Λιδωρίκη «Εζησα την Αθήνα της Μπελ Επόκ».

το Αρχείο Αλέκου Λιδωρίκη και το Animasyros, το ευρύ κοινό θα χαρεί και τη φωτογραφικ­ή έκθεση με υλικό από το βιβλίο του Μίλτου Λιδωρίκη σε επιμέλεια του δημιουργικ­ού γραφείου Matrix Design.

Θα υπάρχει επίσης μουσικό αφιέρωμα με τη Μιμή Ρουφογάλη στο πιάνο και τη Μίνα Πολυχρονίο­υ στην ερμηνεία μιας γκάμας τραγουδιών από Κουρτ Βάιλ έως Αττίκ. Επιπλέον, και σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτον­ικής, το αφιέρωμα θα περιλαμβάν­ει στη διάρκεια του Ιουνίου και τέσσερις ξεναγήσεις στην Αθήνα υπό την καθοδήγηση του αρχιτέκτον­α Παναγιώτη Τουρνικιώτ­η.

 ?? ?? Το Δημοτικό Θέατρο Αθηνών
Το Δημοτικό Θέατρο Αθηνών

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece