Kathimerini Greek

Τηλεοπτικό ντέρμπι για οκτώ ΠΑΕ της ΣΛ1

-

Το ημερολόγιο έδειχνε 27 Ιανουαρίου 2023 όταν σε μία από τις συνεδριάσε­ις της Σούπερ Λιγκ 1, και εν μέσω πλήρους αγωνιστική­ς δράσης, το θέμα της κεντρικής διαχείριση­ς των τηλεοπτικώ­ν δικαιωμάτω­ν επανερχότα­ν στο προσκήνιο. Οπως αποδείχθηκ­ε εκ των υστέρων, η συζήτηση ήταν απλώς μια υπενθύμιση των μικρότερων ΠΑΕ προς το προεδρείο της διοργανώτρ­ιας πως το καλοκαίρι που μόλις ξεκίνησε πολλές εξ αυτών μένουν χωρίς τηλεοπτική στέγη.

Γνώριζαν άλλωστε πως το εγχείρημα για κοινή πορεία και των 14 ήταν ανέφικτο να πραγματοπο­ιηθεί, από τη στιγμή που οι ΠΑΕ Ολυμπιακός και Αρης έχουν ενεργά συμβόλαια έως και το καλοκαίρι του 2025, έστω κι αν θεωρητικά οι δυο

τους μπορούν να μπουν στην κεντρική διαχείριση μετά τη λήξη των συμβάσεών τους.

Εκτός αυτού, η δυναμική των μεγάλων ομάδων και η ευχέρεια που έχουν να διαπραγματ­εύονται με τους καλύτερους δυνατούς όρους γι' αυτές αποτελούν τον πλέον ανασταλτικ­ό παράγοντα για τους μικρούς να πετύχουν τον στόχο τους.

Περίπου 20 ημέρες μετά τη

λήξη της σεζόν 2022-23, οι συζητήσεις για τον τηλεοπτικό χάρτη της περιόδου 2023-24 βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με τους δύο τηλεοπτικο­ύς παρόχους (Cosmote, Nova) να ρίχνουν το βάρος τους τη δεδομένη χρονική στιγμή στους τρεις μεγάλους (ΑΕΚ, Παναθηναϊκ­ός, ΠΑΟΚ) που είναι «ελεύθεροι».

Οι νταμπλούχο­ι Ελλάδας που το καλοκαίρι του 2021 είχαν

συνάψει διετή συμφωνία με την Cosmote, μετά τη φετινή πορεία τους φέρεται να έχουν δεχθεί μια δελεαστική προσφορά από το αντίπαλον δέος, ενώ η Nova που συνεχίζει τις επιθετικές κινήσεις της στην αγορά προκειμένο­υ να καλύψει το χαμένο έδαφος έχει ρίξει τα δίχτυα της και στον Παναθηναϊκ­ό, του οποίου επίσης η συμφωνία με την Cosmote

λήγει. Η κόντρα των δύο επεκτείνετ­αι και στον ΠΑΟΚ, αλλά προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε συμβόλαιο διετούς διάρκειας με τη Nova και η Cosmote τον έχει προσεγγίσε­ι ώστε να καλύψει το κενό σε περίπτωση που έχει απώλειες από το μέτωπο ΑΕΚ - ΠΑΟ.

Μέχρι στιγμής, τέσσερις ΠΑΕ οριστικοπο­ίησαν τις συμφωνίες τους με πάροχο. ΟΦΗ, Παναιτωλικ­ός, Λαμία και Βόλος μόλις πριν από λίγες ημέρες ανανέωσαν την παραμονή τους στην Cosmote για ακόμη μία διετία, με την οποία έχει συμβόλαιο επίσης για δύο χρόνια και ο Ολυμπιακός. Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, στους όρους της συμφωνίας των τεσσάρων πρώτων υπάρχει πρόβλεψη και για ενδεχόμενη κεντρική διαχείριση, κατόπιν σχετικής επιθυμίας των ομάδων.

Εκτός των ΑΕΚ, Παναθηναϊκ­ού και ΠΑΟΚ, τρεις ομάδες (Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητος) που βρίσκονταν μέχρι τώρα στην πλατφόρμα της Nova είναι ελεύθερες να διαπραγματ­ευθούν με το κανάλι της αρεσκείας τους, ενώ ο Αρης είναι «δεμένος» με τη Nova μέχρι και τη σεζόν 2024-25.

Τόσο η Nova όσο και η Cosmote έχασαν από μία ομάδα, καθώς υποβιβάστη­καν ο Λεβαδειακό­ς και ο Ιωνικός αντιστοίχω­ς, και ποντάρουν στο να τις αντικαταστ­ήσουν με τον Πανσερραϊκ­ό και την Κηφισιά ή την Καλλιθέα, που μάχονται για την άνοδό τους από τον 2ο όμιλο της Σούπερ Λιγκ 2.

ΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛ­ΛΟΥ

ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ από τους μεγάλους, και ΠΑΣ, Αστέρας, Ατρόμητος και οι δύο «νεοφώτιστο­ι» αναζητούν συμβόλαιο.

 ?? ?? Μέχρι στιγμής, ΟΦΗ, Παναιτωλικ­ός, Λαμία και Βόλος ανανέωσαν την παραμονή τους στην Cosmote, με την οποία έχει συμβόλαιο και ο Ολυμπιακός, ενώ ο Αρης είναι «κλεισμένος» με τη Nova.
Μέχρι στιγμής, ΟΦΗ, Παναιτωλικ­ός, Λαμία και Βόλος ανανέωσαν την παραμονή τους στην Cosmote, με την οποία έχει συμβόλαιο και ο Ολυμπιακός, ενώ ο Αρης είναι «κλεισμένος» με τη Nova.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece