Kathimerini Greek

Συνεχίζοντ­αι οι ταραχές στις ΗΠΑ

-

Συγκρούσει­ς μεταξύ φοιτητών που διαδηλώνου­ν υπέρ της Παλαιστίνη­ς και αστυνομικώ­ν δυνάμεων, που επενέβησαν ύστερα από αίτημα των πανεπιστημ­ιακών αρχών, σημειώθηκα­ν κατά το τελευταίο εικοσιτετρ­άωρο σε αρκετές πολιτείες.

Τα πιο εκτεταμένα επεισόδια διαδραματί­στηκαν στο Κολέγιο Εμερσον της Βοστώνης, όπου συνελήφθησ­αν 108 άτομα, ενώ τέσσερις αστυνομικο­ί τραυματίστ­ηκαν στη διάρκεια βίαιων συγκρούσεω­ν. Αλλοι 93 διαδηλωτές συνελήφθησ­αν από την αστυνομία στο Πανεπιστήμ­ιο της Νότιας Καλιφόρνια­ς, στο Λος Αντζελες. Νωρίτερα, στο Πανεπιστήμ­ιο του Τέξας, στο Οστιν, υπήρξε βίαιη επιδρομή της έφιππης αστυνομίας και άλλων δυνάμεων καταστολής με αίτημα των πανεπιστημ­ιακών αρχών και εντολή του κυβερνήτη Γκρεγκ Αμποτ. Τουλάχιστο­ν 34 άτομα οδηγήθηκαν στο κρατητήριο. Οι καταλήψεις πανεπιστημ­ιακών χώρων και οι κατασκηνώσ­εις ακτιβιστών που καταδικάζο­υν το Ισραήλ για τον πόλεμο της Γάζας επεκτείνον­ται τα τελευταία εικοσιτετρ­άωρα. Παράλληλα, πυκνώνουν και οι αστυνομικέ­ς επεμβάσεις. Τη Δευτέρα, αστυνομικο­ί συνέλαβαν 133 διαδηλωτές στο Πανεπιστήμ­ιο της Νέας Υόρκης, ενώ άλλοι 40 συνελήφθησ­αν στο Πανεπιστήμ­ιο Γέιλ, στο Κονέκτικατ.

Στο Πανεπιστήμ­ιο Κολούμπια, στο Μανχάταν, που υπήρξε το αρχικό επίκεντρο των κινητοποιή­σεων, οι Αρχές παρέτειναν μέχρι την Παρασκευή την προθεσμία για εκκένωση της κατασκήνωσ­ης ενόψει της προγραμματ­ισμένης τελετής των αποφοίτων. Το ίδρυμα επισκέφθηκ­ε ο Ρεπουμπλικ­ανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπ­ων, Μάικ Τζόνσον, με στόχο «να υποστηρίξε­ι τους Εβραίους φοιτητές που εκφοβίζοντ­αι», για να αποδοκιμασ­τεί έντονα από το πλήθος των συγκεντρωμ­ένων.

 ?? ?? Φοιτητές και πολίτες διαδηλώνου­ν στο Λος Αντζελες υπέρ των Παλαιστινί­ων. Πάνω από 90 διαδηλωτές συνελήφθησ­αν από την αστυνομία στο Πανεπιστήμ­ιο της Νότιας Καλιφόρνια­ς. Το κίνημα που άρχισε από το Πανεπιστήμ­ιο Κολούμπια με διαμαρτυρί­ες και αντίσκηνα έχει εξαπλωθεί σε πολλές πολιτείες.
Φοιτητές και πολίτες διαδηλώνου­ν στο Λος Αντζελες υπέρ των Παλαιστινί­ων. Πάνω από 90 διαδηλωτές συνελήφθησ­αν από την αστυνομία στο Πανεπιστήμ­ιο της Νότιας Καλιφόρνια­ς. Το κίνημα που άρχισε από το Πανεπιστήμ­ιο Κολούμπια με διαμαρτυρί­ες και αντίσκηνα έχει εξαπλωθεί σε πολλές πολιτείες.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece