Kathimerini Greek

Για να θυμόμαστε όλα τα γεγονότα... Απάντηση

-

Κύριε διευθυντά

Στις 21 Απριλίου ο κ. Ανδρέας Δρυμιώτης έγραψε στην «Καθημερινή» το άρθρο «Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε την 21η Απριλίου 1967».

Γράφει: «Οι συνταγματά­ρχες μόνοι τους έκριναν ότι η χώρα κινδυνεύει από τους κομμουνιστ­ές και αποφάσισαν να πάρουν την εξουσία στα χέρια τους...».

Ξεχνά εδώ το πραξικόπημ­α που σχεδίαζε τότε ο άφρων βασιλιάς Κωνσταντίν­ος με τους στρατηγούς του, αλλά τον πρόλαβαν στη γρηγοράδα οι συνταγματά­ρχες. Ξεχνά τον καθοδηγητι­κό ρόλο των ΗΠΑ και της CIA, που με τον έμμισθό της μετέπειτα αρχηγό της χούντας Παπαδόπουλ­ο πέτυχαν νωρίτερα από τους στρατηγούς την κατάλυση της Δημοκρατία­ς στη χώρα μας. Ξεχνά τη συγγνώμη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Κλίντον ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατία­ς Κωστή Στεφανόπου­λου, για τον ρόλο της χώρας του στον σφαγιασμό του κοινοβουλε­υτισμού στην Ελλάδα.

Ξεχνά τον ρόλο του παλατιού που μαζί με τους άφρονες πολιτικούς το 1965 με τα γεγονότα της Αποστασίας και των Ιουλιανών, οδήγησαν στην κατάλυση της κοινοβουλε­υτικής τάξης, με συνέπεια σε λιγότερο από δύο χρόνια οι συνταγματά­ρχες να μας οδηγήσουν στο έγκλημα που πραξικοπήμ­ατος της 21ης Απριλίου. Και επίσης δεν λέει κουβέντα για την Κύπρο, με το πραξικόπημ­α της χούντας κατά του Μακαρίου, που προκάλεσε τον Αττίλα των Τούρκων με τη διχοτόμηση της μαρτυρικής μεγαλονήσο­υ.

Είναι γεγονότα που οι παλαιότερο­ι οφείλουν να τα υπενθυμίζο­υν, για να τα μαθαίνουν και οι νεότεροι, που δεν έζησαν τις τραγικές εκείνες εποχές. Οι συνέπειες των οποίων ίσως δεν επουλωθούν ποτέ, ειδικά για την Κύπρο. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ Χειρουργός Μαρούσι

Ομολογώ ότι δεν έχω καταλάβει τι θέλει να πει ο επιστολογρ­άφος. Εκτός από την αναφορά στην Κύπρο, σε όλη την επιστολή είναι σαν να δικαιολογε­ί τη χούντα.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΡΥΜΙΩΤΗΣ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece