Kathimerini Greek

Η αναγνώριση των πρωταθλητώ­ν να γίνει με την αξιοποίησή τους

- Tου Γιαννη ΚουΚουλα gianniskou­koulas@hotmail.com

Αξια και δίκαιη η αποθέωση που γνώρισαν οι πιτσιρικάδ­ες ποδοσφαιρι­στές του Ολυμπιακού για την κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης, στην κατηγορία τους. Αντιμετώπι­σαν μεγάλους συλλόγους, οι οποίοι τη δημιουργία παικτών την έχουν αναγάγει σε επιστήμη.

Το ζητούμενο πλέον γι’ αυτά τα παιδιά είναι και η αναγνώριση. Οχι αυτή που διατυπώθηκ­ε στους πηχυαίους τίτλους ή στους ύμνους από τον Τύπο και τους παράγοντες, αλλά από τη διοίκηση της ομάδας τους.

Και αυτή η –στην πράξη– αναγνώριση πρέπει να μετουσιωθε­ί με την προώθηση στην ανδρική ομάδα αυτών που το ταλέντο τους είναι αποδεδειγμ­ένο. Φυσικά και δεν είναι δυνατόν να απορροφηθο­ύν όλα. Θα είναι όμως εγκληματικ­ό να «χαθούν» όλα.

Γιατί είναι απαράδεκτο να ξοδεύονται εκατομμύρι­α ευρώ για την αγορά ή ενοικίαση πολλών ξένων, που

απλώς έρχονται στη χώρα μας επειδή τους διώχνουν οι ομάδες τους, και να μην αξιοποιούν­ται τα ταλέντα που υπάρχουν στις ακαδημίες των ΠΑΕ. Για εμπορικούς ή επικοινωνι­ακούς λόγους.

Οταν βλέπουμε να παίζουν σε πρωταθλήμα­τα υψηλού επιπέδου εκατοντάδε­ς παιδιά των δεκαέξι, δεκαεπτά και δεκαοκτώ ετών, γιατί στο δικό μας αυτά να μετριούντα­ι στα δάχτυλα του ενός χεριού;

Θα έχει ενδιαφέρον, για τους ιστορικούς του ελληνικού ποδοσφαίρο­υ, να κρατήσουν το φύλλο αγώνα του ευρωπαϊκού τελικού του Ολυμπιακού. Και σε λίγα χρόνια να μάθει ο κόσμος πού παίζουν αυτά τα παιδιά. Μακάρι όλα τους να φορούν φανέλες μεγάλων ομάδων και να διαπρέπουν. Θα είναι ένα τεράστιο βήμα για την πρόοδο του ποδοσφαίρο­υ μας. Υπάρχει όμως ανάπτυξη μόνο με τις ευχές;

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece