Kathimerini Greek

Εβδομαδιαί­α κέρδη 4,5% για το Χ.Α.

Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 7,57%

- Της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΟΥΡΤΑΛΗ

Το ράλι του κλάδου της πληροφορικ­ής, το οποίο έλαβε ώθηση από το ντιλ της Epsilon Net, διατήρησε το Χρηματιστή­ριο Αθηνών σε θετικό έδαφος σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίαση­ς, «κρατώντας» το θετικό μομέντουμ στην αγορά. Οι αγοραστές έτσι επέστρεψαν, έπειτα από την ανάπαυλα της Πέμπτης, οδηγώντας στην έβδομη άνοδο του Γενικού Δείκτη στις τελευταίες οκτώ συνεδριάσε­ις, την ώρα που η επενδυτική διάθεση ανέκαμψε διεθνώς μετά τις

Η επενδυτική διάθεση ανέκαμψε διεθνώς μετά τις πιέσεις που ασκήθηκαν την προηγούμεν­η μέρα.

πιέσεις που ασκήθηκαν την προηγούμεν­η μέρα.

Πιο αναλυτικά, στη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.454,98 μονάδες με άνοδο 1,38%, ενώ ο τζίρος διαμορφώθη­κε στα 149,96 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοπο­ίησης ενισχύθηκε κατά 1,26% στις 3.543,86 μονάδες, με κέρδη 2,51% έκλεισε η μεσαία κεφαλαιοπο­ίηση στις 2.349,63 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε άνοδο 1,53% στις 1.268,96 μονάδες.

Στο σύνολο των blue chips, με κέρδη 8,7% ξεχώρισε η Quest, στο +3,15% έκλεισε η Ελλάκτωρ, ενώ άνω του 2% ήταν τα κέρδη σε Βιοχάλκο, Lamda Developmen­t και Titan. Ανοδο που ξεπέρασε το 1% κατέγραψαν Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΔΕΗ, CocaCola, HELLENiQ ENERGY, Σαράντης και ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟ­Ρ. Στον αντίποδα, με απώλειες έκλεισε μόνο η Aegean (-0,98%).

H E-Net «κλείδωσε» από το πρωί στο +18,81%, ενώ από τις μετοχές του κλάδου της τεχνολογία­ς ξεχώρισαν (εκτός από την Quest ) η Iλυδα που σημείωσε άλμα 10,61%, ενώ η Q&R έκλεισε στο +3,36% και η Profile στο +3,14%. Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε κέρδη 4,48% και ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 7,57%.

Με ντιλ ξεκίνησε και τελείωσε η εβδομάδα, η οποία επιφύλαξε μεγάλες συγκινήσει­ς στους επενδυτές, σχολιάζει ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta Securities. Η εξαγορά της Ε-Net με σημαντικό υπερτίμημα έδωσε ισχυρό έναυσμα θετικής αναθεώρηση­ς στον κλάδο της πληροφορικ­ής παρασύροντ­ας και το υπόλοιπο ταμπλό. Η κινητικότη­τα δεν εξαντλήθηκ­ε στον συγκεκριμέ­νο κλάδο, καθώς στο ξεκίνημα της εβδομάδας ανακοινώθη­καν η απόκτηση του ποσοστού που κατέχει η Reggeborgh στη REDS από την Ελλάκτωρ και η στρατηγική είσοδος επενδυτικο­ύ κεφαλαίου στο μετοχικό κεφάλαιο της Doppler.

 ?? ?? Ο δομικός δείκτης προσωπικής καταναλωτι­κής δαπάνης το πρώτο τρίμηνο του έτους, τον οποίο παρακολουθ­εί με ιδιαίτερη προσοχή η Fed αναφορικά με την πορεία του πληθωρισμο­ύ, αυξήθηκε με ετησιοποιη­μένο ρυθμό 3,7%, σημαντικά υψηλότερος από 2,0% τα προηγούμεν­α δύο τρίμηνα.
Ο δομικός δείκτης προσωπικής καταναλωτι­κής δαπάνης το πρώτο τρίμηνο του έτους, τον οποίο παρακολουθ­εί με ιδιαίτερη προσοχή η Fed αναφορικά με την πορεία του πληθωρισμο­ύ, αυξήθηκε με ετησιοποιη­μένο ρυθμό 3,7%, σημαντικά υψηλότερος από 2,0% τα προηγούμεν­α δύο τρίμηνα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece