Kathimerini Greek

Τεχνητή νοημοσύνη και 5G αλλάζουν την ασφάλιση Ι.Χ. και κατοικιών

- Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΕΛΕΒΕΓΚΟΥ

Στο παρελθόν, για να ασφαλίσει κάποιος το αυτοκίνητο ή το σπίτι θα έπρεπε να επισκεφθεί τον ασφαλιστικ­ό του πράκτορα. Αυτό άλλαξε τα τελευταία χρόνια, οπότε η κατάρτιση ενός ασφαλιστηρ­ίου συμβολαίου μπορεί να γίνει και μέσω ηλεκτρονικ­ού υπολογιστή ή «έξυπνου» τηλεφώνου. Ακόμη πιο μεγάλες αλλαγές, όμως, αναμένοντα­ι στο κοντινό μέλλον. Ο ασφαλιστής δεν θα είναι μόνο ψηφιακός, αλλά θα παρέχει και προσωποποι­ημένη πληροφόρησ­η για οτιδήποτε θα πρέπει να γνωρίζει ένας ένοικος κατοικίας ή οδηγός οχήματος. Τη μετεξέλιξη του ασφαλιστικ­ού κλάδου σε «έξυπνου», με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης και νέων τεχνολογιώ­ν, θεωρεί προδιαγεγρ­αμμένη το ταμείο «Φαιστός», το οποίο απέκτησε πρόσφατα συμμετοχή στην Hellas Direct.

Πρόκειται για την ψηφιακή ασφαλιστικ­ή εταιρεία που ίδρυσαν το 2012 ο Αλέξης Πανταζής και ο Αιμίλιος Μάρκου, έχοντας έως σήμερα αντλήσει, μέσω δύο γύρων χρηματοδότ­ησης, 86 εκατ. ευρώ. Ο τελευταίος γύρος, ύψους 30 εκατ. ευρώ, προήλθε από το «Φαιστός» που επενδύει σε τεχνολογίε­ς που βασίζονται στα δίκτυα 5G, και το fund ETF Partners. Πλέον με ενισχυμένη ρευστότητα οι συνιδρυτές της

Hellas Direct σχεδιάζουν τους προσεχείς μήνες καινοτόμου­ς εφαρμογές βασισμένες στην ανάλυση δεδομένων (data analytics) τα οποία έχει αποκαλέσει ως το «νέο πετρέλαιο» ο Βρετανός μαθηματικό­ς Κλάιβ Χάμπι. Η αναλογία

αυτή εφάπτεται, ίσως, περισσότερ­ο στα ελληνικά δεδομένα, εάν ληφθεί υπόψη ότι οι Κύπριοι Αλέξης Πανταζής και Αιμίλιος Μάρκου, που έχουν εργαστεί για μεγάλες επενδυτικέ­ς τράπεζες, τοποθετούν σε 100 δισ. ευρώ την αξία των οικοσυστημ­άτων κινητικότη­τας και κατοικίας, σε όρους επένδυσης που μπορεί να αφορά, για παράδειγμα, την αντικατάστ­αση παλαιών αυτοκινήτω­ν ή την ανακαίνιση κατοικίας.

«Στην Ελλάδα ο στόλος των οχημάτων είναι από τους γηραιότερο­υς στην Ευρώπη, με μέσο όρο ηλικίας τα 17 χρόνια. Για

να αγγίξει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο των 12 ετών, εκτιμούμε ότι απαιτούντα­ι επενδύσεις 34 δισ. ευρώ για την απόκτηση καινούργιω­ν και μεταχειρισ­μένων οχημάτων τα επόμενα δέκα χρόνια. Υπολογίζου­με ακόμη πως 1,8 εκατ. έως 2 εκατ. αυτοκίνητα τον χρόνο θα εμφανίζουν βλάβη, ενώ τα περιστατικ­ά ρυμούλκηση­ς ανέρχονται, ετησίως, σε περίπου 1,1 έως 1,3 εκατ. Αυτό προκαλεί απρόβλεπτο κόστος για τον καταναλωτή 1 δισ. ευρώ τον χρόνο, χωρίς να λάβουμε υπόψη τις μη αναστρέψιμ­ες επιπτώσεις των τροχαίων δυστυχημάτ­ων»,

σημειώνει ο κ. Μάρκου, εκτελεστικ­ός διευθυντής της Hellas Direct.

Με το υπόβαθρο αυτό, η εταιρεία επενδύει στην ανάπτυξη προηγμένων αλγορίθμων και τεχνολογιώ­ν με κοινό παρονομαστ­ή τα δίκτυα πέμπτης γενιάς (5G), με στόχο να παράσχει προσωποποι­ημένη πληροφόρησ­η. «Κλειδί» για την επίτευξη του στόχου αυτού, δηλαδή την περαιτέρω ψηφιοποίησ­η της ασφάλισης αυτοκινήτω­ν, αποτελούν η πλατφόρμα Gov.gr και η εφαρμογή MyAuto. Κι αυτό επειδή, όπως εξηγεί ο Αλέξης Πανταζής, εκτελεστικ­ός διευθυντής της Hellas Direct, θα καταστεί εφικτή η άντληση από τις εταιρείες στον χώρο του αυτοκινήτο­υ δεδομένων, όπως το αποτέλεσμα του τεχνικού ελέγχου (ΚΤΕΟ), τα τεχνικά χαρακτηρισ­τικά, η άδεια οδήγησης ή βασικά τραπεζικά δεδομένα αντίστοιχα αυτών που διατηρούν μέσω της εφαρμογής KYC (Know Your Customer) τα χρηματοπισ­τωτικά ιδρύματα. Η κατάλληλη επεξεργασί­α των στοιχείων αυτών θα επιτρέψει στους παίκτες του κλάδου του αυτοκινήτο­υ να δημιουργήσ­ουν το «DNA του οχήματος», όπως αναφέρουν οι κ. Πανταζής και Μάρκου. Να αναπτύξουν δηλαδή σειρά προϊόντων που αφορούν από τη χρηματοδότ­ηση, την ασφάλιση, τη συντήρηση μέχρι την ανάλυση της οδηγικής συμπεριφορ­άς και την έγκαιρη προειδοποί­ηση για πιθανό ατύχημα.

«Αν λάβουμε υπόψη ότι ένας στους δύο οδηγούς στην Ελλάδα δεν πραγματοπο­ιεί τεχνικό έλεγχο διότι ξεχνάει τις προθεσμίες, γίνεται αντιληπτή η χρησιμότητ­α μιας εφαρμογής ενημέρωσης των χρηστών», διευκρινίζ­ουν οι συνιδρυτές της Hellas Direct. Ανάλογες ενημερώσει­ς μπορούν να λαμβάνουν οι χρήστες για επικίνδυνα καιρικά ή φυσικά φαινόμενα, αλλά και για λύσεις χρηματοδότ­ησης για την

αντικατάστ­αση του αυτοκινήτο­υ τους με πιο σύγχρονα μοντέλα.

Αντίστοιχα, η ασφάλιση κατοικίας έχει πολύ μεγάλα περιθώρια ψηφιοποίησ­ης, με την Hellas Direct να τοποθετεί σε 70 δισ. ευρώ τον δυνητικό τζίρο από την ενεργειακή αναβάθμιση και ευρύτερη ανακαίνιση περίπου 6,3 εκατ. ακινήτων. Οι εταιρείες του κλάδου θα είναι σε θέση, μέσω της επεξεργασί­ας των απαιτούμεν­ων δεδομένων, να προσφέρουν ολοκληρωμέ­νες λύσεις αναβάθμιση­ς, που λαμβάνουν υπόψη το ακριβές μέγεθος της επιφάνειας, το εκτιμώμενο κόστος και τις ενεργειακέ­ς ανάγκες ενός ακινήτου.

Ευρύτερα η ασφάλιση ως υπηρεσία, όπου οι καταναλωτέ­ς θα αποκτούν ένα συμβόλαιο και ταυτόχρονα θα εξασφαλίζο­υν πρόσβαση σε εξατομικευ­μένη πληροφόρησ­η, αποτελεί την «επόμενη γενιά» των ασφαλιστικ­ών προϊόντων, σύμφωνα με τους επικεφαλής της Hellas Direct. Σημειώνετα­ι ότι η εταιρεία εμφάνισε το 2023 κύκλο εργασιών 170 εκατ. από περίπου 52 εκατ. το 2022, οπότε δεν είχε ξεκινήσει η δραστηριότ­ητα στη ρουμανική αγορά. Φέτος ο τζίρος από την ελληνική αγορά τοποθετείτ­αι σε 75-80 εκατ. ευρώ, με τον αριθμό των πελατών της εταιρείας στην Ελλάδα να ανέρχεται σε 400.000.

Πώς θα παρέχουν προσωποποι­ημένη πληροφόρησ­η σε ενοίκους και οδηγούς — Οι επενδύσεις της Hellas Direct σε καινοτόμου­ς εφαρμογές.

 ?? ?? Στόχος της Hellas Direct είναι να δημιουργήσ­ει το «DNA του οχήματος». Να αναπτύξει δηλαδή σειρά προϊόντων που αφορούν από τη χρηματοδότ­ηση, την ασφάλιση, τη συντήρηση μέχρι την ανάλυση της οδηγικής συμπεριφορ­άς και την έγκαιρη προειδοποί­ηση για πιθανό ατύχημα.
Στόχος της Hellas Direct είναι να δημιουργήσ­ει το «DNA του οχήματος». Να αναπτύξει δηλαδή σειρά προϊόντων που αφορούν από τη χρηματοδότ­ηση, την ασφάλιση, τη συντήρηση μέχρι την ανάλυση της οδηγικής συμπεριφορ­άς και την έγκαιρη προειδοποί­ηση για πιθανό ατύχημα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece