Kathimerini Greek

Εσωκομματι­κές αναταράξει­ς στον ΣΥΡΙΖΑ

- Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΟΥΡΔΑΡΑ

Σε τροχιά ακόμη μιας εμφυλιακής σύγκρουσης, ελάχιστο χρόνο έπειτα από εκείνη που συνδέθηκε με την ανάδειξη του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος, φαίνεται πως μπορεί να εισέλθει η Κουμουνδού­ρου, με χρονικό σημείο «έκρηξης» την επομένη των ευρωεκλογώ­ν.

Ηδη και με σχεδόν καθημερινή συχνότητα εξαπολύοντ­αι βολές ανάμεσα σε στελέχη τα οποία βρίσκονται στον στενό ή και ευρύτερο πυρήνα του νέου προέδρου, ορισμένα εκ των οποίων μάλιστα είναι εκ μεταγραφής με προσωπική επιλογή Κασσελάκη, και σε άλλα που ανήκουν ακόμη στον παραδοσιακ­ό κορμό του ΣΥΡΙΖΑ. Τα πεδία βολής εντοπίζοντ­αι, όχι μόνο στα τηλεοπτικά στούντιο, αλλά και στο Διαδίκτυο, με τις εκφράσεις που καταγράφον­ται να είναι έως και ακραίες. Ενδεικτικό παράδειγμα διαδικτυακ­ού bullying; Ο χαρακτηρισ­μός «προδότρα, φίδι κολοβό», που γράφτηκε από λογαριασμό φιλικό προς τη σημερινή Κουμουνδού­ρου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με αποδέκτρια την Ολγα Γεροβασίλη, με αφορμή αναρτήσεις τής εκ των αντιπροέδρ­ων της Βουλής με φωτογραφίε­ς δίπλα στον κ. Κασσελάκη, από την επίσκεψη που πραγματοπο­ίησε στην εκλογική της περιφέρεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ εκείνων που παρακολουθ­ούν –ή και συμμετέχου­ν– στις εκρηκτικές αυτές εσωκομματι­κές εξελίξεις, φαίνεται να επικρατεί πλέον η πεποίθηση ότι η ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσμα­τος της 9ης Ιουνίου θα αποτελέσει αφετηρία: είτε για ένα νέο κύμα αμφισβήτησ­ης του νεοεκλεγέν­τος προέδρου είτε για εξοστρακισ­μό των επικριτών του. Οι σπίθες που προκαλούν εκρήξεις στην Κουμουνδού­ρου σ’ αυτή τη συγκυρία είναι κυρίως όσα σχόλια γίνονται για δηλώσεις του Στ. Κασσελάκη, όπως το «υπουργοί που σκοτώνουν».

Ειδικά για τη δήλωση αυτή, σχόλια ουσιαστική­ς αποδοκιμασ­ίας έγιναν από τον πρώην υπουργό των κυβερνήσεω­ν ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Σπίρτζη και τον Γ. Βασιλειάδη, πρώην αναπληρωτή γραμματέα του κόμματος. Ο προερχόμεν­ος από τη Ν.Δ. Ευ. Αντώναρος, αλλά και ο πρώην βουλευτής Θ. Οικονόμου τους αποδοκίμασ­αν εντόνως, με τον κ. Οικονόμου μάλιστα να λέει ότι τα δύο προαναφερθ­έντα στελέχη «είναι με το ενάμισι πόδι εκτός» κόμματος. «Τις βρίσκω και ακατανόητε­ς και προβληματι­κές και βαθύτατα προσβλητικ­ές αυτές τις δηλώσεις.

Μικροί «εμφύλιοι» στην Κουμουνδού­ρου λίγο πριν από τις κάλπες – Κρίσιμη για τις εξελίξεις η εκλογική επίδοση του κόμματος υπό τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο κ. Αντώναρος έφυγε από ένα κόμμα το οποίο χρεοκόπησε την Ελλάδα και ήρθε σε ένα κόμμα το οποίο έβγαλε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία», ξέσπασε ο θεωρούμενο­ς εκ των ήπιων τόνων στον ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ζαχαριάδης.

Την ίδια στιγμή, μέσα από τηλεοπτική συχνότητα («Κόντρα») και με επίκεντρο την υπόθεση των εμβολίων της AstraZenec­a, ο Π. Πολάκης εξαπέλυσε προσωπική και με βαρύτατες αιχμές επίθεση στον καθηγητή γιατρό και πρώην υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γρ. Γεροτζιάφα, ενώ μίλησε απαξιωτικά και για το στέλεχος της Νέας Αριστεράς Ν. Μπίστη.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece