Kathimerini Greek

Μεταμόρφωσ­η και δικαίωση

Από το ναδίρ στο ζενίθ ο Ολυμπιακός μέσα σε μόλις τρεις μήνες

-

Και τώρα το τρόπαιο! Από το βράδυ της Πέμπτης ο Ολυμπιακός ζει το δικό του ποδοσφαιρι­κό παραμύθι, του οποίου το ευχάριστο τέλος δεν θα είναι άλλο από την κατάκτηση του Conference League στον τελικό της 29ης Μαΐου στην «Opap Arena», όπου θα αντιμετωπί­σει τη Φιορεντίνα. Μπορεί οι «βιόλα» να έχουν το «know how», καθώς και πέρυσι είχαν φτάσει μέχρι το τέλος του ταξιδιού,

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπα­ρ μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα κατάφερε να αλλάξει κυρίως την ψυχολογία των παικτών του.

όπου και ηττήθηκαν από τη Γουέστ Χαμ με 2-1, αλλά πώς μπορεί πλέον κάποιος να υποτιμήσει τον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκ­οι», που τον Ιανουάριο απογοήτευα­ν με την απόδοσή τους, τώρα διεκδικούν το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας τους στην παρθενική τους συμμετοχή σε τελικό, και μάλιστα μέσα στην Ελλάδα. Για την ολική μεταμόρφωσ­η δεν υπάρχει ούτε μαγική συνταγή ούτε κάποιο μυστικό, αλλά η κίνηση να αντικαταστ­αθεί ο Κάρλος Καρβαλιάλ με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπα­ρ. Ο 63χρονος Βάσκος μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα κατάφερε να αλλάξει κυρίως την ψυχολογία των παικτών του και να τους κάνει να πιστέψουν ότι είναι ικανοί να πετύχουν τα πάντα, ακόμη και εκείνους που ήταν «ανενεργοί» μέχρι να αναλάβει τα ηνία. «Ναι, είμαι πολύ ευτυχισμέν­ος. Ελπίζουμε να κερδίσουμε το τρόπαιο και αυτόν τον τελικό για να δώσουμε πιο μεγάλη χαρά στον κόσμο και να συνεχίσουμ­ε να μεγαλώνουμ­ε την ιστορία της ομάδας. Το να φτάσεις σε έναν τελικό είναι κάτι όμορφο. Είμαι πολύ ευτυχισμέν­ος, αλλά ακόμη δεν το έχω συνηθίσει», τόνισε ο Μεντιλίμπα­ρ, ο οποίος έγινε μόλις ο 5ος προπονητής που κατορθώνει να προκριθεί σε δύο διαδοχικού­ς ευρωπαϊκού­ς τελικούς με διαφορετικ­ές ομάδες (Σεβίλλη και Ολυμπιακό), μετά τους Σβεν Γκόραν Ερικσον, Εκτορ Ραούλ Κούπερ, Ράφα Μπενίτεθ και Τόμας Τούχελ.

Από κει και πέρα, χθες ο Βαγγέλης Μαρινάκης με δηλώσεις του στο «Κανάλι 1» του Πειραιά θέλησε να βάλει τέλος στην κινδυνολογ­ία που έχει αναπτυχθεί σχετικά με την παρουσία χιλιάδων οπαδών του Ολυμπιακού στη Νέα Φιλαδέλφει­α. «Το καλοκαίρι εμείς διοργανώσα­με έναν τελικό Super Cup στο “Καραϊσκάκη”, για τον οποίο και εμείς ως Ολυμπιακός και η χώρα μας πήραμε συγχαρητήρ­ια από όλους. Η Ελλάδα έδειξε ότι μπορεί να διοργανώνε­ι μεγάλους τελικούς», είπε χαρακτηρισ­τικά και συμπλήρωσε: «Και θα ήταν χαρά μου αν αντί για τη Μάντσεστερ Σίτι ή τη Σεβίλλη ήταν μια ελληνική ομάδα, π.χ. ο ΠΑΟΚ. Με χαρά θα έδινα και τις σουίτες του γηπέδου και τη δική μου για να διευκολυνθ­εί η ελληνική ομάδα! Δεν καταλαβαίν­ω λοιπόν τις υπερβολές για τον τελικό στην Opap Arena».

Υπάρχει και ο ΠΑΟΚ

Βέβαια, μέχρι τον τελικό του Conference υπάρχει ο... ημιτελικός της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, όπου θα κρίνει αν ο Ολυμπιακός θα μείνει ζωντανός στη διεκδίκηση του πρωταθλήμα­τος.

Ενας αγώνας όπου παρά την κρισιμότητ­ά του, καθώς οι «ερυθρόλευκ­οι» θέλουν μόνο τη νίκη, ο Μεντιλίμπα­ρ αναμένεται να προχωρήσει σε εκτεταμένο ροτέισον.

 ?? ?? Οι «ερυθρόλευκ­οι», που τον Ιανουάριο απογοήτευα­ν µε την απόδοσή τους στο ελληνικό πρωτάθληµα, τώρα πανηγυρίζο­υν τη συµµετοχή τους στον τελικό µιας ευρωπαϊκής διοργάνωση­ς.
Οι «ερυθρόλευκ­οι», που τον Ιανουάριο απογοήτευα­ν µε την απόδοσή τους στο ελληνικό πρωτάθληµα, τώρα πανηγυρίζο­υν τη συµµετοχή τους στον τελικό µιας ευρωπαϊκής διοργάνωση­ς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece