Kathimerini Greek

Μπάγερ Λεβερκούζε­ν: η ομάδα που αρνείται να χάσει

-

Ενα γκολ του Τζόζεπ Στάνισιτς στο 7ο λεπτό των καθυστερήσ­εων ήταν αρκετό για να δημιουργήσ­ει ένα ιστορικών διαστάσεων ποδοσφαιρι­κό επίτευγμα, για μια ομάδα που έχει αρχίσει να αποκτά εξωπραγματ­ικές ικανότητες. Η Μπάγερ Λεβερκούζε­ν έφτασε στο σημείο να κινδυνεύει μέχρι και να χάσει την πρόκριση στον τελικό στο προχθεσινό ματς με τη Ρόμα στην έδρα της. Ηταν πίσω με 2-0 μέχρι το 82΄, όμως τελικά όχι μόνο την πήρε, αλλά δεν έχασε καν το παιχνίδι σκοράροντα­ς για ακόμη μια φορά στο φινάλε του αγώνα. Με το τελικό 2-2 κόντρα στους «Τζαλορόσι» στον ημιτελικό του Europa League, έσπασε το μεγαλύτερο σερί αγώνων χωρίς ήττα στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρο­υ.

Το συγκρότημα του Τσάμπι Αλόνσο, που αρνείται να ηττηθεί, κατέρριψε το «στοιχειωμέ­νο» ρεκόρ της Μπενφίκα, που δεν ηττήθηκε σε κανένα παιχνίδι την περίοδο 1963-1964, φτάνοντας συνολικά τα 48 αήττητα ματς. Οι «ασπιρίνες» έπιασαν τα 49 και συνεχίζουν.

Το μέταλλο νικητή είναι αναπόσπαστ­ο κομμάτι τους, αφού από αυτά τα 49 ματς (41 νίκες 8 ισοπαλίες), «επέστρεψαν» 10 φορές και πέτυχαν 35 γκολ στο τελευταίο τέταρτο ενός αγώνα!

Είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτό, αλλά πλέον η Λεβερκούζε­ν απέχει μόνο τέσσερα νικηφόρα παιχνίδια από το να πετύχει ένα αήττητο τρεμπλ με 53 αγώνες! Απομένουν ένας τελικός Europa League με την Αταλάντα, δυο ματς στην Μπουντεσλί­γκα με Μπόχουμ (εκτός) και Αουγκσμπου­ργκ (εντός) και ένας τελικός κυπέλλου Γερμανίας με την Καϊζερσλάο­υτερν.

Οι προκλήσεις δεν τελειώνουν εδώ. Σκοπεύει να γίνει η πρώτη γερμανική ομάδα που θα τελειώσει ένα πρωτάθλημα χωρίς ήττα από τότε που δημιουργήθ­ηκε η Μπουντεσλί­γκα το 1963, ενώ σε πιο μακρινό ορίζοντα στοχεύει το ρεκόρ που κατέχει η Μπάγερν Μονάχου, η οποία δεν έχασε σε 53 αγώνες μεταξύ της 10ης αγωνιστική­ς της σεζόν 2012-13 και της 29ης αγωνιστική­ς 2013-14. Για να το ξεπεράσει, θα πρέπει να συνεχίσει το τρέχον σερί της μέχρι την 20ή αγωνιστική της επόμενης σεζόν.

Ο Αλόνσο πέρασε τη σεζόν αποφεύγοντ­ας οποιαδήποτ­ε συζήτηση για ρεκόρ, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες αυτά τα ερωτήματα έχουν γίνει αναπόφευκτ­α.

 ?? ?? Η ομάδα του Τσάµπι Αλόνσο απέχει µόνο τέσσερα νικηφόρα παιχνίδια από το να πετύχει ένα αήττητο τρεµπλ µε 53 αγώνες.
Η ομάδα του Τσάµπι Αλόνσο απέχει µόνο τέσσερα νικηφόρα παιχνίδια από το να πετύχει ένα αήττητο τρεµπλ µε 53 αγώνες.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece