Βγες από το Fight Club

Εδώ υπάρχει ένας και μόνο κανόνας: εφάρμοσε αυτούς τους τέσσερις και δεν θα πας ξανά στο γραφείο με μαυρισμένο μάτι.

Men's Health (Greece) - - The 007 Issue -

Κάνε (Καλό) Κεφάλι

Μπορεί ο εγκέφαλος να ζυγίζει μόνο το 2% του σωματικού σου βάρους, αλλά χρησιμοποιεί το 20% των θερμίδων που παίρνεις. «Ο έσω προμετωπιαίος φλοιός, ο οποίος ελέγχει τα συναισθήματα, επηρεάζεται κι αυτός από την ποιότητα του φαγητού που καταναλώνεις» αναφέρει ο Brad Bushman, καθηγητής ψυχολογίας στο Οχάιο.

δώσε τόπο στην οργή

Πολλοί προσπαθούν να κάνουν το θυμό τους να υποχωρήσει βρίζοντας. Σύμφωνα με τον Bushman, αυτό δεν αξίζει τον κόπο. Το να ενδίδεις στην επιθετικότητά σου με οποιονδήποτε τρόπο χειροτερεύει την κατάσταση. Αντιθέτως, ακολούθησε την εξής τακτική: καθυστέρησε την αντίδρασή σου, χαλάρωσε και προσπάθησε να σκεφτείς κάτι άλλο.

ασκήσεις ηρεμίας

«Είναι αδύνατο να βιώνεις συγχρόνως μη συμβατά συναισθήματα». Επομένως, το να παίζεις με το σκύλο σου ή να αγκαλιάζεις την κοπέλα σου σε κάνουν αυτομάτως να νιώθεις πράγματα που δεν σχετίζονται με την οργή. «Μάλιστα, έρευνες έδειξαν ότι η ενσυναίσθηση, το χιούμορ και η ήπια σεξουαλική διέγερση μπορούν να μειώσουν το θυμό».

τεστ χαρακτήρα

Ρώτα ένα φίλο αν θεωρεί ότι ο θυμός σου είναι δικαιολογημένος. «Ακόμα καλύτερα, ανάλαβε o ίδιος αυτόν το ρόλο: προσπάθησε να κρίνεις τη συμπεριφορά σου, όπως θα το έκανες σαν εξωτερικός παρατηρητής». Αυτό θα σε βοηθήσει να μετριάσεις τα αρνητικά συναισθήματα και να συνειδητοποιήσεις πως η εκδίκηση δεν προσφέρει ευχαρίστηση.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.