Μύρτιλλα

Men's Health (Greece) - - Ζητα (super) Διατροφη -

01 Οι ισχυρισμοι

Μπορεί να αφήνουν επίμονους λεκέδες στα ρούχα σου, αλλά ταυτόχρονα ξεχειλίζουν από βιταμίνη C, Κ και μαγγάνιο, το οποίο διατηρεί σταθερά τα επίπεδα του σακχάρου. Επίσης, μελέτες υποστηρίζουν ότι καταπολεμούν τον καρκίνο και βελτιώνουν τη μνήμη.

ΤΟ ιστορικο Τησ υποθεσησ

«Τα μύρτιλλα προωθούνται σε μεγάλο βαθμό από τους παραγωγούς, με σκοπό το μεγαλύτερο κέρδος» λέει ο Brian Ford, βιολόγος και συγγραφέας του The Future of Food. «Σίγουρα περιέχουν αντιοξειδωτικά, όπως και τα περισσότερα φρούτα άλλωστε. Μάλιστα, μελέτη έδειξε πως μειώνουν τον κίνδυνο εμφράγματος, ωστόσο οι συμμετέχοντες έτρωγαν παράλληλα και φράουλες».

Τα αποδεικτικα στοιχεια

Οι περισσότερες από τις μελέτες γύρω από τον καρκίνο ή τη μνήμη έχουν πραγματοποιηθεί σε ζώα και δεν υπάρχει απτή απόδειξη ότι οι ανθοκυανίνες στα μύρτιλλα -οι οποίες περιορίζουν τις πιθανότητες εκδήλωσης της επάρατης νόσου εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζεςαπορροφώνται από τον ανθρώπινο οργανισμό.

η ετυμηγορια

Το μπλε-μοβ trend στο μανάβικο της γειτονιάς σου προσφέρει βιταμίνη C, που σε θωρακίζει απέναντι στη γρίπη, ενώ τα αντιοξειδωτικά του μειώνουν το πιάσιμο μετά την προπόνηση. Παρόλα αυτά, έχεις πολλές επιλογές, ανάλογα με την εποχή. Μην ξεχνάς ότι παρόμοιες ιδιότητες διαθέτουν τα σμέουρα, τα μούρα και οι φράουλες.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.