07 Χυμός Ρόδι

Men's Health (Greece) - - Ζητα (super) Διατροφη -

ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ

Πολλές διαφημιστικές καμπάνιες υποστηρίζουν πως τα αντιοξειδωτικά του μειώνουν τις πιθανότητες για υψηλή αρτηριακή πίεση και καρδιοπάθειες, ενώ ταυτόχρονα επιταχύνουν την αποκατάσταση μετά την απαιτητική προπόνηση.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

«Αυτό το προϊόν υπήρχε ανέκαθεν (σε χαμηλότερη τιμή και λιγότερο δημοφιλής), επομένως οι επιχειρήσεις βρήκαν νέους τρόπους να το προωθήσουν» σε ενημερώνει ο Ford. Κάπως έτσι αποδείχτηκε πως όσο πιο αλμυρά για την τσέπη γίνονταν τόσο αυξάνονταν και οι θαυμαστές του. Πάντως, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ ερευνά παραπλανητικές διαφημίσεις εταιρειών που κερδοσκόπησαν εις βάρος των καταναλωτών.

ΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Οχι και τόσο ικανοποιητικά. Μελέτη έδειξε ότι προλαμβάνει τις καρδιοπάθειες, ωστόσο σε αυτή συμμετείχαν μόνο 45 άτομα. Παράλληλα, οι περισσότερες από τις πολυφαινόλες του, που εγγυώνται την υγεία της καρδιάς, βρίσκονται στη φλούδα του. Παρόλα αυτά, έρευνα στο Journal of Strength and Conditioning απέδειξε πως τουλάχιστον βοηθά στην αποκατάσταση των αθλητών μετά από προπόνηση με βάρη.

Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ

Με 100 ml εξασφαλίζεις το 12% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε βιταμίνη C (ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα) και το 16% σε Κ (θωρακίζει τα οστά). Μια πιο low budget επιλογή για σνακ: συνδύασε όλο το φρούτο με 1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.