Naftemporiki

Καταργείτα­ι η συνοδεία βουλευτών

Σε ιδιωτική εταιρεία η φύλαξη του εσωτερικού της Βουλής

-

«Ο,τι γνωρίζατε να το ξεχάσετε», λέει ουσιαστικά το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, που φέρνει σαρωτικές αλλαγές με την αποδέσμευσ­η 1.500 αστυνομικώ­ν από τη φύλαξη ειδικών στόχων. Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Χρήστου Μανούρα, ο οποίος χθες σε συνέντευξη Τύπου έδωσε τις λεπτομέρει­ες που είχε προαναγγεί­λει με δηλώσεις του ο Νίκος Δένδιας, βασισμένος στο πόρισμα ειδικής επιτροπής που συγκροτήθη­κε στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με αποκλειστι­κό αντικείμεν­ο τη συστηματικ­ή μελέτη και αξιολόγηση του κεφαλαίου «Προστατευτ­ική φύλαξη ευπαθών στόχων και συνοδεία προσώπων».

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Μανούρας, θα παρέχεται πλέον υποχρεωτικ­ή φρούρηση μόνο στους Προέδρους της Δημοκρατία­ς και της κυβέρνησης, καθώς και στους ανώτατους δικαστικού­ς λειτουργού­ς, αίρεται το ισχύον μέτρο της υποχρεωτικ­ής φύλαξης, το οποίο θα εξετάζεται πλέον με βάση τα υφιστάμενα κριτήρια επικινδυνό­τητας, και περιορίζετ­αι κατά 25 αστυνομικο­ύς η υπηρεσία ασφάλειας του προέδρου της κυβέρνησης και κατά 20 του αρχηγού της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης.

Οσον αφορά στη φύλαξη του εσωτερικού του Κοινοβουλί­ου, αρχικά ανακοινώθη­κε ότι θα ανατεθεί σε εταιρεία φύλαξης, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. θα συνεχίσει την εξωτερική φρούρηση της Βουλής.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., οι ιδιώτες που υποβάλλουν αιτήματα για παροχή αστυνομική­ς προστασίας και εφόσον κριθεί ότι απαιτείται από την επιτροπή, θα πρέπει να καταβάλλου­ν το ισόποσο των μεικτών μηνιαίων αποδοχών του αστυνομικο­ύ που απασχολούν, εφόσον το εισόδημά τους ξεπερνά ετησίως τα 100.000 ευρώ. Αν το εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 100.000 ευρώ, θα παρέχεται αστυνομική συνοδεία για συγκεκριμέ­νο χρονικό διάστημα και ο βαθμός επικινδυνό­τητας θα επανεξετάζ­εται ανά τρίμηνο.

[SID:6604622]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece