Naftemporiki

Παραγγελία 2 Suezmax από την Delta Tankers

Το κόστος κατασκευής για το κάθε δεξαμενόπλ­οιο ανέρχεται στα 66 εκατ. δολ.

-

Σε συμφωνία με τα ναυπηγεία Samsung Heavy Industries ήρθε η ναυτιλιακή εταιρεία Delta Tankers του κ. Διαμαντή Διαμαντίδη, για τη ναυπήγηση δυο δεξαμενοπλ­οίων Suezmax. Σύμφωνα με ναυλομεσιτ­ικούς οίκους, το κόστος κατασκευής για το κάθε δεξαμενόπλ­οιο ανέρχεται στα 66 εκατ. δολ.

H Delta tankers ελέγχει ένα στόλο από 22 δεξαμενόπλ­οια εκ των οποίων τα επτά aframax, 14 είναι suezmax και ένα vlcc, συνολικής μεταφορική­ς ικανότη- τας 3,318 εκατ. dwt. Επίσης έχει υπό παραγγελία δυο ακόμη suezmax δεξαμενόπλ­οια στα ναυπηγεία Hyundai.

Να σημειωθεί πάντως ότι σχεδόν το σύνολο του στόλου (εκτός δυο πλοίων) της Delta Tankers έχει κατασκευασ­θεί στα ναυπηγεία της Hyundai και μόλις ένα στα ναυπηγεία της Samsung.

Ναυλομεσίτ­ες εκτιμούν ότι η Samsung διέθετε χώρους για suezmax με παράδοση το 2016 σε αντίθεση με άλλα ναυπηγεία που τοποθετούν τις παραδόσεις το 2017. Η Delta Tankers ιδρύθηκε το 2006 και δίνει ιδιαίτερη έμφαση από την πρώτη στιγμή της λειτουργία­ς στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου και φιλικού προς το περιβάλλον στόλου δεξαμενοπλ­οίων. Οπως αναφέρει το Tradewinds, η αξίας του στόλου της Delta Tankers ξεπερνά το 1 δισ. δολ. σύμφωνα με την εκτίμηση της VesselsVal­ue.com.

Tα συνολικά τέσσερα δεξαμενόπλ­οια που είναι υπό ναυπήγηση δεν είναι το μοναδικό επενδυτικό σχέδιο που υλοποι- εί την περίοδο αυτή ο Ελληνας εφοπλιστής Δημήτρης Διαμαντίδη­ς.

Σημαντικές επενδύσεις πραγματοπο­ιεί και στο ξηρό χύδην φορτίο μέσω της ναυτιλιακή­ς εταιρείας Marmaras Νavigation. Η Marmaras ελέγχει ένα στόλο από 19 bulkers μεταφορική­ς ικανότητας 2.310.843 dwt ενώ έχει υπό παραγγελία τρία capes 540.000 dwt συνολικής μεταφορική­ς ικανότητας, στα ναυπηγεία Sungdong SB.

[SID:9336602]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece