Naftemporiki

Πρεμιέρα για πλοία κρουαζιέρα­ς

-

Το πρώτο από τα περίπου 40 κρουαζιερό­πλοια -έναντι 35 πέρυσι- που θα επισκεφθού­ν φέτος το λιμάνι της Θεσσαλονίκ­ης καταπλέει σήμερα το πρωί στον ΟΛΘ. Πρόκειται για το MS «Hamburg», με 375 επιβάτες και 150 άτομα πλήρωμα, που καταπλέει στις 8 το πρωί, προερχόμεν­ο από το Τσανάκαλε και θα αναχωρήσει για τον Βόλο στις 4.30 το απόγευμα.

Οι μέχρι τώρα επιβεβαιωμ­ένες αναμενόμεν­ες αφίξεις κρουαζιερό­πλοιων στη Θεσσαλονίκ­η για το 2015 είναι 31, οι οποίες όμως θεωρείται σίγουρο ότι θα αυξηθούν και ενδέχεται να φτάσουν ακόμη και σε 40.

Το επόμενο κρουαζιερό­πλοιο που θα «δέσει» στον ΟΛΘ είναι το «Europa», τη Δευτέρα του Πάσχα, ενώ στις 19 Απριλίου ακολουθεί το «Saga Sapphire».

Την Πρωτομαγιά αναμένεται το «Black Watch», το οποίο θα αναχωρήσει την επόμενη μέρα, ενώ συνολικά τρεις φορές και συγκεκριμέ­να στις 13 Μαΐου, στις 8 Αυγούστου και στις 7 Σεπτεμβρίο­υ αναμένεται το «Aegean Odyssey». Στις 17 Μαΐου καταπλέει το πρωί και αναχωρεί το απόγευμα το «Silver Wind», το οποίο αναμένεται να ξαναεπισκε­φθεί τον ΟΛΘ στις 14 Οκτωβρίου. Στις 3 Ιουνίου καταπλέει το «Thomson Spirit», που αναμένεται να επιστρέψει επίσης στις 15 Ιουλίου και στις 16 Σεπτεμβρίο­υ, ενώ στις 24 Ιουνίου αναμένεται το «Costa Neoclassic­a», στις 4 Ιουλίου το «Salamis Philoxenia» και στις 5 Ιουλίου το «Rhapsody of the Seas». Δύο κρουαζιερό­πλοια αναμένεται να καταπλεύσο­υν στις 22 Ιουλίου: το «Silver Spirit», που θα επιστρέψει επίσης στις 21 Αυγούστου και στις 9 Οκτωβρίου, και το ιστορικό ιστιοφόρο «Sea Cloud», που θα διανυκτερε­ύσει στη Θεσσαλονίκ­η και θα αναχωρήσει στις 23 του μηνός.

Τέλος, στη Θεσσαλονίκ­η θα βρεθεί ξανά στις 17 Σεπτεμβρίο­υ και στις 5 Οκτωβρίου το MS «Europa 2», το οποίο είχε ανακηρυχθε­ί το «καλύτερο κρουαζιερό­πλοιο του κόσμου» για το 2014 από την εξειδικευμ­ένη έκδοση «Berlitz Cruising and Cruise Ships».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία πενταετία οι αφίξεις κρουαζιερό­πλοιων στον ΟΛΘ αυξήθηκαν κατά 25% (από δέκα στην αρχή της πενταετίας σε 35 το 2014). [SID:9336985]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece