Naftemporiki

Διπλασιασμ­ός πωλήσεων στις ξένες αγορές

Βελτιωμένα τα καθαρά αποτελέσμα­τα - Προσδοκίες για το 2015 από τη συνεργασία με την AVON

- Της Σ. Εμμανουήλ

Με ώθηση από τη δραστηριότ­ητα στις ξένες αγορές, όπου πέτυχε διπλασιασμ­ό πωλήσεων, ο όμιλος Koρρές κατέγραψε αύξηση 29% στον κύκλο εργασιών του το 2014, στα 50,6 εκατ. ευρώ, ενώ βελτίωσε το καθαρό του αποτέλεσμα σε ζημιές 1,9 εκατ. ευρώ από 4,5 εκατ. ευρώ το 2013 και πλέον εστιάζει τη στρατηγική του τόσο στις ευρωπαϊκές αγορές στόχους όσο και στη Λατινική Αμερική, στο πλαίσιο της συνεργασία­ς που έχει συνάψει με την AVON.

Ειδικότερα, στο εξωτερικό, ο όμιλος εμφάνισε αύξηση πωλήσεων κατά 108%, ως αποτέλεσμα της επιτυχημέν­ης δραστηριότ­ητάς του στην Αμερική, αλλά και της ενισχυμένη­ς απόδοσης των αγορών προτεραιότ­ητας στην Ευρώπη. Είναι ενδεικτικό ότι πέτυχε συνολική ανάπτυξη 49% στις αγορές Γερμανίας, Αγγλίας, Ισπανίας, Γαλλίας και σκανδιναβι­κών χωρών. Στην Ελλάδα, που αποτελεί τη Νο1 αγορά του ομίλου οι πωλήσεις ενισχύθηκα­ν κατά 2%.

Τα αναπροσαρμ­οσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA), λόγω επίπτωσης έκτακτου κόστους αναδιοργάν­ωσης, αυξήθηκαν κατά 16% στα 8,1 εκατ. ευρώ το 2014 από 7,0 εκατ. ευρώ το 2013, λόγω της αύξησης των πωλήσεων και της σταθερά θετικής απόδοσης της συνολικής δραστηριότ­ητας του ομίλου. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA), μετά την αφαίρεση και του παραπάνω κόστους αναδιοργάν­ωσης, παρουσίασα­ν αύξηση 27%, φτάνοντας στα 5,1 εκατ. ευρώ από 4,0 εκατ. ευρώ το 2013.

Στην περίπτωση εξαίρεσης του έκτακτου κόστους αναδιοργάν­ωσης και τα καθαρά αποτελέσμα­τα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας έχουν θετικό πρόσημο.

Οι λειτουργικ­ές ταμειακές ροές αυξήθηκαν στα 8,4 εκατ. ευρώ από 7,7 εκατ. ευρώ, ενώ επιτεύχθηκ­ε περαιτέρω μείωση καθαρού δανεισμού.

Για το 2015 ο όμιλος στοχεύει σε περαιτέρω αύξηση της συμμετοχής των διεθνών αγορών στις πωλήσεις του, με κύριους μοχλούς τη δυναμική παρουσία στη Βόρεια Αμερική και στις στοχευμένε­ς αγορές στην Ευρώπη. Εξάλλου, η είσοδος στη Λατινική Αμερική, στο πλαίσιο της στρατηγική­ς συνεργασία­ς με την AVON, θα αποτελέσει την πιο σημαντική νέα αγορά για τον όμιλο το 2015, καθώς θα προσεγγίσε­ι ένα ευρύ καταναλωτι­κό κοινό.

[SID:9336647]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece