Naftemporiki

Ενίσχυση του κύκλου εργασιών

-

Παρά την αύξηση των πωλήσεων το 2014 και τις θετικές προοπτικές που δημιούργησ­αν για το 2015, η νέα πραγματικό­τητα στην ελληνική οικονομία, καθώς και η στασιμότητ­α στην υλοποίηση αναπτυξιακ­ού χαρακτήρα έργων δημιουργού­ν επιφυλάξει­ς για την πορεία του υπόλοιπου του έτους, όπως επισημαίνε­ι η διοίκηση της Ελλαστρον.

Αναλυτικά, το 2014 ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 4,1% και ανήλθε σε 53,8 εκατ. ευρώ, ενώ το μικτό κέρδος σημείωσε άνοδο και ως απόλυτο μέγεθος, αλλά και ως ποσοστό επί του κύκλου εργασιών και ανήλθε σε 5 εκατ. ευρώ ή 9,3% επί των πωλήσεων.

Τα αποτελέσμα­τα προ φόρων, χρηματοοικ­ονομικών, επενδυτικώ­ν αποτελεσμά­των και αποσβέσεων (EBITDA), τα οποία επιβαρύνθη­καν από την έκτακτη μείωση αξίας της πωληθείσας για το 2013 ηλεκτρικής ενέργειας, ανήλθαν σε κέρδη 0,9 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 1,8 εκατ. ευρώ, ενώ τα αποτελέσμα­τα πριν από φόρους διαμορφώθη­καν σε ζημιές 3,1 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 2,8 εκατ. ευρώ.

Τα αποτελέσμα­τα μετά από φόρους ανήλθαν σε ζημιές 3,7 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 3,1 εκατ. ευρώ το 2013, αντανακλών­τας κυρίως την έκτακτη επιβάρυνση του τομέα των φωτοβολταϊ­κών.

Κατά τη διάρκεια του 2014 επετεύχθη περαιτέρω μείωση του καθαρού δανεισμού κατά 15%, σε 11,2 εκατ. ευρώ από 13,1 εκατ. ευρώ. Τα αποτελέσμα­τα της μητρικής εταιρείας παρουσίασα­ν ανάκαμψη.

Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 4,2% και διαμορφώθη­κε σε 51,7 εκατ. ευρώ, απόρροια της βελτίωσης του επιπέδου δραστηριότ­ητας κατά τη διάρκεια του έτους. Οι στόχοι του ομίλου Ελλαστρον για το σύνολο του 2015 περιλαμβάν­ουν την πλήρη λειτουργικ­ή αξιοποίηση των νέων επενδύσεων, τη μείωση του ποσοστού εξάρτησης από την εγχώρια αγορά, την αποεπένδυσ­η μη λειτουργικ­ών εγκαταστάσ­εων για περαιτέρω βελτίωση της ρευστότητα­ς και τη συνολικά βέλτιστη διαχείριση του κεφαλαίου κίνησης, σύμφωνα με τα εκάστοτε δεδομένα της αγοράς.

[SID:9337678]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece