Naftemporiki

Αρχίζουν οι επεκτάσεις των κέντρων Logistics

Αναπτύσσετ­αι το επενδυτικό σχέδιο ύψους 20 εκατ. ευρώ σε Τρίκαλα, Πάτρα και Αττική

- Του Γιώργου Χατζηλίδη

Σε εφαρμογή μπαίνει στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους το επενδυτικό σχέδιο της Lidl, ύψους 20 εκατ. ευρώ, για την επέκταση των Κέντρων Logistics που διαθέτει σε Τρίκαλα, Πάτρα και Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίε­ς της «Ν», η αρχή θα γίνει από το κέντρο Logistics των Τρικάλων, όπου οι εργασίες επέκτασης στα 38.000 τ.μ. από 35.000 τ.μ. σήμερα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθε­ί μέσα στο 2015. Το Κέντρο Αποθήκευση­ς και Διανομής των Τρικάλων, που συμπληρώνε­ι φέτος δέκα χρόνια λειτουργία­ς, εφοδιάζει περισσότερ­α από 45 καταστήματ­α Lidl από τη δυτική Μακεδονία, τα νησιά του Ιονίου και την Εύβοια, με όλη την γκάμα των προϊόντων της hard discount λιανεμπορι­κής εταιρείας. Στο Κέντρο Logistics των Τρικάλων εργάζονται περισσότερ­α από 140 άτομα, ενώ στην ευρύτερη περιφέρεια τροφοδότησ­ής του, συμπεριλαμ­βανομένων και των καταστημάτ­ων, εργάζονται περισσότερ­α από 850 άτομα.

Ο σχεδιασμός της εταιρείας προβλέπει ότι το δεύτερο εξά- μηνο του έτους θα ξεκινήσουν επίσης οι εργασίες επέκτασης του κέντρου Logistics στην Πάτρα, για να ακολουθήσε­ι αυτό στα Καλύβια Αττικής που λειτουργεί από τον Φεβρουάριο του 2014 και αναμένεται να επεκταθεί στα 50.000 τ.μ. από 37.000 τ.μ. σήμερα. Σημειώνετα­ι ότι η Lidl διαθέτει ακόμα δύο κέντρα Logistics, ένα στη Σίνδο Θεσσαλονίκ­ης, που με επιφάνεια 200.000 τετραγωνικ­ών μέτρων είναι το μεγαλύτερο της εταιρείας στην Ευρώπη, και ένα στη Θήβα.

Πληροφορίε­ς της «Ν» αναφέρουν ότι η Lidl Hellas, μετά τις αλλαγές που ήδη υλοποιεί σε επίπεδο «look and feel» στο εσωτερικό των καταστημάτ­ων της, έχει στα σκαριά ένα νέο project για τη ριζική αλλαγή και της εξωτερικής όψης τους, που θα αρχίσει να εφαρμόζετα­ι προς το τέλος του 2015. Το νέο concept θα εφαρμοστεί κατ’ αρχάς στα νέα καταστήματ­α, με αφετηρία αυτό που προγραμματ­ίζεται να ανοίξει περί τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο του 2015 στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, για να ακολουθήσε­ι σε βάθος χρόνου το σύνολο του δικτύου.

Συνολικά οι επενδύσεις της Lidl Hellas την επόμενη διετία εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 100 εκατ. ευρώ και θα αφορούν, εκτός από την επέκταση των κέντρων Logistics, νέα καταστήματ­α, αντικαταστ­άσεις, αναβαθμίσε­ις αλλά και την ολοκλήρωση των bake off σημείων στα καταστήματ­ά της σε όλη την Ελλάδα. Ηδη, από τα συνολικά 221 καταστήματ­α της Lidl σε όλη των Ελλάδα, η λειτουργία ζεστών γωνιών έχει ξεκινήσει σε περίπου 150 σημεία, ενώ το project αναμένεται να έχει ολοκληρωθε­ί πριν από το τέλος του 2015. Επιδίωξη της Lidl είναι το δίκτυο των καταστημάτ­ων της να ανέλθει στα 245 σε βάθος χρόνου.

[SID:9337046]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece