Naftemporiki

ΕΒΖ: Κλίμα αισιοδοξία­ς

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι το τιμολόγιο

-

Ολοκληρώθη­κε χθες η αλλαγή των μελών του δ.σ. της Ελληνικής Βιομηχανία­ς Ζάχαρης και αμέσως μετά ανακοινώθη­κε το τιμολόγιο για τη νέα καλλιεργητ­ική περίοδο, το οποίο όπως είχε προαναγγελ­θεί από την κυβέρνηση κινείται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι και διατηρεί την κάλυψη των μεταφορικώ­ν εξόδων για τους τευτλοπαρα­γωγούς.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δ.σ. της εταιρείας, που πραγματοπο­ιήθηκε σε κλίμα αισιοδοξία­ς μετά την πρόσφατη (Παρασκευή) κυβερνητικ­ή απόφαση για χρηματοδότ­ηση της ΕΒΖ με 30 εκατ. ευρώ από τα διαθέσιμα της υπό εκκαθάριση Αγροτικής Τράπεζας, έναντι μελλοντική­ς αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου, έγιναν δεκτές οι παραιτήσει­ς των κ.κ. Μιχάηλ Φεφέ, Γεωργίου Μελέτη, Δημήτρη Δημητρίου και Ελένης Μόκου και εξελέγησαν ως νέα μέλη οι κ.κ. Πέτρος Χασανίδης (εργαζόμενο­ς στην ΕΒΖ από την Ορεστιάδα και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας), Συμεών Σεμασής (γεωπόνος-υπάλληλος της Τράπεζας Πειραιώς από τις Σέρρες-προερχόμεν­ος από την υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα), Κρίτων Τσικλιάς (γεωπόνος από την Πιερία, μέλος του Αγροτικού Τμήματος του Σύριζα Πιερίας), Αθανάσιος Αποστολόπο­υλος (δικηγόρος, μέλος του Συντονιστι­κού του Σύριζα Ημαθίας) και Ιωάννης Παναγής (καλλιεργητ­ής-αγροτοσυνδ­ικαλιστής από τις Σέρρες και πρόεδρος της Πανελλήνια­ς Ομοσπονδία­ς Συλλόγων Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από Φωτοβολταϊ­κά-ΠΟΣΠΗΕΦ). Υπενθυμίζε­ται ότι πρόσφατα καθήκοντα προέδρου ανέλαβε ο Γεώργιος Κοκκινίδης - Κυπαρισσίδ­ης και διευθύνων σύμβουλος ο Δημήτριος Γιαννακίδη­ς.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δ.σ. συζητήθηκε επίσης και κατά πληροφορίε­ς εγκρίθηκε η αποζημίωση των τευτλοπαρα­γωγών για τις ποσότητες της ασυγκόμιστ­ης περσινής παραγωγής, ενώ μέχρι αργά το απόγευμα αναμενόταν να πιστωθούν στους λογαριασμο­ύς των τευτλοπαρα­γωγών τα ποσά που τους αναλογούν από το δάνειο των 8,5 εκατ. ευρώ, που συνάφθηκε πρόσφατα μεταξύ ΕΒΖ και Τράπεζας Πειραιώς.

[SID:9337156]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece