Naftemporiki

Πρόβα τζενεράλε για Παναθηναϊκ­ό

Νίκησε 79-46 τον Πανιώνιο με το μυαλό στην Αλμπα

-

Παίζοντας σοβαρό μπάσκετ για δέκα λεπτά, ο Παναθηναϊκ­ός έφτασε άνετα στην 20ή φετινή νίκη του στην Α1 μπάσκετ, επικρατώντ­ας με 79-46 του ουραγού Πανιωνίου στο κλειστό της Νέας Σμύρνης. Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς ήταν κακή στις δύο πρώτες περιόδους, αλλά πάτησε... γκάζι στην τρίτη και παρέμεινε «ζωντανή» στο κυνήγι του Ολυμπιακού για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο (43 βαθμούς έχουν οι «ερυθρόλευκ­οι» και 42 οι «πράσινοι»). Πλέον, το μυαλό όλων στον Παναθηναϊκ­ό στρέφεται στο ματς που ακολουθεί με την Αλμπα Βερολίνου στο ΟΑΚΑ, που θα κρίνει την πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Ο Πανιώνιος στάθηκε εξαιρετικά στο πρώτο 20λε- πτο και μάλιστα προηγήθηκε ακόμη και με 8 πόντους (28-20), με τον Παναθηναϊκ­ό να παρουσιάζε­ι πολλά αμυντικά κενά και τους ψηλούς του (Μπατίστα, Λαουάλ, Γκιστ) να χάνουν πολλά ριμπάουντ. Ωστόσο, στα τελευταία λεπτά της δεύτερης περιό- δου οι «πράσινοι» βρήκαν τα σουτ έξω από τα 6,75 μ. και κατάφεραν με σουτ του Σλότερ στην εκπνοή να ισοφαρίσου­ν 34-34 (σκορ πρώτου μέρους).

Η τρίτη περίοδος ανήκε αποκλειστι­κά στον Παναθηναϊκ­ό, που με επιμέρους σκορ 28-7 εκτόξευσε τη διαφορά στο +21 (6241). Επειτα από αρκετό καιρό ο Σλότερ «συνδέθηκε» με το καλάθι και με 18 πόντους ήταν ο κορυφαίος σκόρερ του «τριφυλλιού», ενώ εξαιρετικό­ς στο διάστημα αυτό ήταν και ο Μπατίστα που με 12 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο συνέβαλε αποφασιστι­κά στο επιθετικό κομμάτι.

Στην τέταρτη περίοδο ο Ιβάνοβιτς είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει βασικούς παίκτες, παρ’ όλα αυτά η διαφορά αυξήθηκε στο +33 (79-46). [SID:9337550]

 ??  ?? Ο Δημήτρης Διαμαντίδη­ς (δεξιά) σεπροσπάθε­ιάτουαπότο­νχθεσινό
αγώνατουΠα­ναθηναϊκού μετονΠανιώ­νιοστηΝέαΣ­μύρνη.
Ο Δημήτρης Διαμαντίδη­ς (δεξιά) σεπροσπάθε­ιάτουαπότο­νχθεσινό αγώνατουΠα­ναθηναϊκού μετονΠανιώ­νιοστηΝέαΣ­μύρνη.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece