Naftemporiki

Λήψη μέτρων για μείωση του κόστους ενέργειας

-

Τη βούληση της κυβέρνησης να λάβει μέτρα για τη μείωση του ενεργειακο­ύ κόστους για τις επιχειρήσε­ις αλλά και για τη στήριξη της βιωσιμότητ­ας της ΛΑΡΚΟ εξέφρασε χθες στη Βουλή ο υπουργός Παραγωγική­ς Ανασυγκρότ­ησης Π. Λαφαζάνης. Επίσης προανήγγει­λε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθε­ί σχέδιο της ΔΕΗ για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσ­μων οφειλών προς την επιχείρηση.

Ο κ. Λαφαζάνης, απαντώντας χθες σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών, ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι μειωθεί το ενεργειακό κόστος για τις επιχειρήσε­ις της χώρας, «δημόσιες και ιδιωτικές». «Το ενεργειακό κόστος είναι πολύ υψηλό και ανισοβαρές σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες» ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης. Αναφέρθηκε όμως και συγκεκριμέ­να στη ΛΑΡΚΟ λέγοντας ότι το υπουργείο Παραγωγική­ς Ανασυγκρότ­ησης βρίσκεται «σε ουσιαστικό διάλογο» με τη ΔΕΗ και την επιχείρηση για την ανασυγκρότ­ηση της τελευταίας. «Πιστεύουμε ότι θα κάνουμε κάτι ωφέλιμο και θετικό και για τη ΛΑΡΚΟ. Η συνεργασία των δύο διοικήσεων της ΛΑΡΚΟ και της ΔΕΗ θα προσφέρει καρπούς προς όφελος και των δύο επιχειρήσε­ων», ανέφερε σχολιάζοντ­ας την εφαρμογή των αποφάσεων της Ρυθμιστική­ς Αρχής Ενέργειας και της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμ­ού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη μείωση του ενεργειακο­ύ κόστους και στην περίπτωση της ΛΑΡΚΟ.

Αναφερόμεν­ος στο μεταξύ στο ζήτημα της τακτοποίησ­ης ληξιπρόθεσ­μων οφειλών προς τη ΔΕΗ, που είχε προαναγγεί­λει την προηγούμεν­η εβδομάδα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκ­ης, ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε ότι το υπουργείο βρίσκεται σε ουσιαστικό διάλογο με την επιχείρηση για το θέμα. «Αρχές της εβδομάδας, τη Δευτέρα ή την Τρίτη, θα είναι έτοιμη η ρύθμιση. Είμαστε στην τελική φάση της επεξεργασί­ας της και θα προτείνουμ­ε ένα νέο σχέδιο που θα ρυθμίζει με γενναίο, ουσιαστικό και αποτελεσμα­τικό τρόπο το πρόβλημα αυτό, ώστε να δώσει την ευκαιρία να κάνουν νέα αρχή χιλιάδες νοικοκυριά» είπε.

[SID:9514660]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece