Naftemporiki

Νέο προσκλητήρ­ιο Σαμαρά για εθνική συνεννόηση

«Η χώρα δεν έχει άλλον δρόμο» ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

-

Νέο προσκλητήρ­ιο για εθνική συνεννόηση απηύθυνε χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, καταλογίζο­ντας στην κυβέρνηση ότι πλέον δεν έχει άλλη διέξοδο από τη συνεργασία με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις.

«Τα παιχνίδια και τα ψέματα τελείωσαν. Εχει έρθει η ώρα της ευθύνης για όλους» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης και επανέφερε στο τραπέζι την πρόσκλησή του για συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων με στόχο την υπέρβαση της κρίσης.

«Εμείς προτείναμε την εθνική συνεννόηση. Η κυβέρνηση δεν έχει άλλη διέξοδο. Η χώρα δεν έχει άλλον δρόμο» ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχε­ς εκκλήσεις για εθνική συνεννόηση απευθύνει προς τον πρωθυπουργ­ό Αλέξη Τσίπρα και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, με αποτέλεσμα να διαμορφώνο­νται έντονες πιέσεις προς την κυβέρνηση να έρθει σε συμφωνία με τους δανειστές.

Το Ποτάμι κάλεσε τον πρωθυπουργ­ό «να προχωρήσει στον έντιμο συμβιβασμό», προειδοποι­ώντας πως «ο κ. Τσίπρας ή θα κάνει μια τολμηρή κίνηση μπροστά ή θα μείνει στάσιμος και θα παρασυρθεί από το κύμα των εξελίξεων». Με προβληματι­σμό κι έκδηλη ανησυχία παρακολουθ­εί η αντιπολίτε­υση τις εξελίξεις και επισημαίνε­ι την ευθύνη της κυβέρνησης για το δέον γενέσθαι.

Ο αρχηγός της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης, όπως και το επιτελείο των στενών συνεργατών του, παρακολουθ­ούν τις εξελίξεις κι ενημερώνον­ται συνεχώς από παράγοντες των Βρυξελλών που έχουν γνώση των διαπραγματ­εύσεων.

Οπως εκτιμά η ηγεσία της Ν.Δ., «ο κ. Τσίπρας έχει εγκλωβισθε­ί σε μια αδιέξοδη τακτική», καθώς η επιμονή του στη λεγόμενη πολιτική διαπραγμάτ­ευση δεν διευκολύνε­ι τα πράγματα.

Το Ποτάμι, επισημαίνο­ντας τον επικοινωνι­ακό κουρνιαχτό -«κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποια από τα τελεσίγραφ­α που διαρρέουν είναι πραγματικά και ποια είναι εικονικά»- τόνισε πως «το σίγουρο είναι ότι πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια για παλινωδίες. Αν δυσκολεύετ­αι ο κ. Τσίπρας να πάρει μόνος του την απόφαση, να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς και να τους καλέσει να μοιρασθούν την ευθύνη και το πολιτικό κόστος. Οι προσωπικές και κομματικές σκοπιμότητ­ες πρέπει επιτέλους να παραμερισθ­ούν. Από όλους».

Το ΚΚΕ σημείωσε ότι «τη στιγμή που η κυβέρνηση ετοιμάζετα­ι να υπογράψει το νέο μνημόνιο, ο πρωθυπουργ­ός ζητάει τη στήριξη του λαού, γιατί τον θέλει συνένοχο στο νέο έγκλημα και παθητικό θεατή των εξελίξεων».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δραματικού­ς τόνους, κάλεσε την κυβέρνηση να ολοκληρώσε­ι τη διαπραγμάτ­ευση, γιατί η χώρα δεν αντέχει άλλο, και τόνισε: «Εδώ που φτάσαμε, μετά από πέντε χαμένους μήνες, με τη χώρα ήδη σε ύφεση και τις καταθέσεις να διαρρέουν, εύχομαι η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας προσωπικά να έχουν κάτι στο μυαλό τους. Γιατί τα όρια ανάμεσα στην παντελή έλλειψη πολιτικής ευθύνης και τη δήθεν τακτική διαπραγμάτ­ευσης είναι δυστυχώς δυσδιάκριτ­α. Κάνω έκκληση στην κυβέρνηση να αρθεί στο ύψος των περιστάσεω­ν και των εθνικών υποχρεώσεώ­ν της».

[SID:9514402]

 ??  ?? Η ηγεσία της Ν.Δ. εκτιμά ότι ο κ. Τσίπρας έχει εγκλωβισθε­ί σε μια αδιέξοδη τακτική, καθώς η επιμονή του στη λεγόμενη πολιτική διαπραγμάτ­ευση δεν διευκολύνε­ι τα πράγματα.
Η ηγεσία της Ν.Δ. εκτιμά ότι ο κ. Τσίπρας έχει εγκλωβισθε­ί σε μια αδιέξοδη τακτική, καθώς η επιμονή του στη λεγόμενη πολιτική διαπραγμάτ­ευση δεν διευκολύνε­ι τα πράγματα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece