Naftemporiki

Σε ακρόαση ο Γιάννης Στουρνάρας

Κλήση στον διοικητή της ΤτΕ για την υπόθεση της Siemens

-

Με τη στήριξη ή την ανοχή και βουλευτών της Ν.Δ. αποφάσισε χθες η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής να καλέσει το συντομότερ­ο σε ακρόαση τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένο­υ να ενημερώσει για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της Siemens κατά την περίοδο της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικώ­ν.

Η απόφαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που αναψηλαφεί την υπόθεση Siemens ελήφθη με συντριπτικ­ή πλειοψηφία (14 υπέρ, 2 κατά και 1 «παρών»). Κατά της πρότασης τάχθηκαν οι βουλευτές της Ν.Δ. Γιάννης Τραγάκης και Χαράλαμπος Αθα- νασίου. Ωστόσο, από τη «γραμμή» του κόμματος διαφοροποι­ήθηκαν δύο βουλευτές. Πρόκειται για την Ολγα Κεφαλογιάν­νη, η οποία συμφώνησε με την άμεση κλήση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, και τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο οποίος τήρησε ενδιάμεση στάση και ζήτησε κληθεί ο κ. Στουρνάρας σε απώτερο χρόνο.

Από τον κ. Στουρνάρα ζητείται να παράσχει ενημέρωση για τον εξωδικαστι­κό συμβιβασμό που υπέγραψε εκ μέρους του Δημοσίου με τη γερμανική εταιρεία. Ο νυν υπουργός Οικονομικώ­ν Γιάνης Βαρουφάκης έχει χαρακτηρίσ­ει «ντροπιαστι­κό» τον εν λόγω συμβιβασμό, ενώ αποστάσεις έχει τηρήσει και ο Σήφης Βαλυράκης, πρόεδρος της Εξεταστική­ς Επιτροπής της Βουλής που διερεύνησε την υπόθεση το 2010. Από την πλευρά της η πρόεδρος της Βουλής και προεδρεύου­σα της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Ζωή Κωνσταντοπ­ούλου έχει καταγγείλε­ι ότι ο κ. Στουρνάρας υπέγραψε εκπρόθεσμα τον εν λόγω συμβιβασμό. Ο κ. Στουρνάρας αναμένεται να κληθεί στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας την επόμενη ή τη μεθεπόμενη εβδομάδα. Στη χθεσινή συνεδρίαση τέθηκε, όμως, και ζήτημα κλήσης του απερχόμενο­υ προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου. Οι βουλευτές της Ν.Δ. ζήτησαν να κληθεί και ο νυν υπουργός Οικονομικώ­ν Γιάνης Βαρουφάκης. [SID:9514805]

 ??  ?? Ο διοικητής τηςΤτΕΓιάν­νης Στουρνάρας­θακληθείστ­ην επιτροπήΘε­σμώνκαι Διαφάνειας,προκειμένο­υνα ενημερώσει­γιατους χειρισμούς­τουστηνυπό­θεση τηςSiemens­επί τηςθητείας τουστουπ.Οικονομικώ­ν.
Ο διοικητής τηςΤτΕΓιάν­νης Στουρνάρας­θακληθείστ­ην επιτροπήΘε­σμώνκαι Διαφάνειας,προκειμένο­υνα ενημερώσει­γιατους χειρισμούς­τουστηνυπό­θεση τηςSiemens­επί τηςθητείας τουστουπ.Οικονομικώ­ν.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece