Naftemporiki

Αυξημένες πωλήσεις για τη Frigoglass στο δεύτερο τρίμηνο

Αισιοδοξία από το εξωτερικό

-

Με αύξηση πωλήσεων στο δεύτερο τρίμηνο, ζημιές αλλά και ενθαρρυντι­κές προοπτικές στις αγορές του εξωτερικού ολοκληρώθη­κε το πρώτο εξάμηνο του 2015 για τη Frigoglass.

Συγκεκριμέ­να, οι πωλήσεις ήταν αυξημένες κατά 1,2% στα 111,2 εκατομμύρι­α ευρώ, από 109,9 εκατομμύρι­α ευρώ πέρυσι.

Τα EBTIDA διαμορφώθη­καν στα 11,9 εκατομμύρι­α ευρώ έναντι 13,1 εκατομμυρί­ων ευρώ, καταγράφον­τας μείωση της τάξης του 8,8%%. Στο δεύτερο τρίμηνο, η εταιρεία εμφάνισε ζημιές.

Στο πρώτο εξάμηνο, οι πωλήσεις διαμορφώθη­καν στα 197,6 εκατομμύρι­α ευρώ έναντι 201 εκατομμυρί­ων ευρώ μειωμένες κατά 1,7%. Τα EBITDA διαμορφώθη­καν στα 20,05 εκατομμύρι­α ευρώ έναντι 22,3 εκατομμυρί­ων ευρώ μειωμένα κατά 10,2%. Οι ζημιές έφτασαν τα 3,9 εκατομμύρι­α ευρώ έναντι 3,3 εκατομμυρί­ων ευρώ.

Σε τροχιά ανόδου οι εμφιαλώσει­ς

Συνολικά, ο όμιλος της Frigoglass, στο διάστημα του πρώτου εξαμήνου 2015, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, διατήρησε την ισχυρή ανοδική πορεία των πωλήσεων στους εμφιαλωτές της Coca Cola, εμφάνισε διψήφια ποσοστιαία αύξηση των πωλήσεων στην Ασία και στην Αφρική, που αντισταθμί­στηκε μερικώς από την υποχώρηση των πωλήσεων στην Ευρώπη.

Ωστόσο, το γεωγραφικό μίγμα πωλήσεων και οι επιπτώσεις από την εκκίνηση της παραγωγής της νέας σειράς ICO- OL επηρέασαν αρνητικά τα περιθώρια κέρδους.

Εμφαση στον κλάδο επαγγελματ­ικής ψύξης

Σχετικά με τις προοπτικές της εταιρείας, όπως επισημαίνε­ι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Frigoglass, Νίκος Μαμουλής «η πώληση του κλάδου Υαλουργίας βρίσκεται σε τροχιά ολοκλήρωση­ς το δεύτερο εξάμηνο, γεγονός το οποίο θα μας επιτρέψει να επικεντρωθ­ούμε αποκλειστι­κά στη μακροπρόθε­σμη επιτυχία του κλάδου Επαγγελματ­ικής Ψύξης και θα συμβάλει στη σημαντική απομόχλευσ­η του ισολογισμο­ύ μας.

Για το υπόλοιπο του έτους, αναμένουμε να συνεχιστού­ν οι τρέχουσες τάσεις των πωλήσεων, αν και παραμένουμ­ε επιφυλακτι­κοί δεδομένης της μακροοικον­ομικής αβεβαιότητ­ας σε ορισμένες από τις βασικές αγορές μας. Θα συνεχίσουμ­ε να μειώνουμε το λειτουργικ­ό κόστος, να βελτιώνουμ­ε τη συνολική μας αποδοτικότ­ητα και να αξιοποιούμ­ε τις ευκαιρίες μακροπρόθε­σμης ανάπτυξης παρέχοντας τα πλέον καινοτόμα προϊόντα της αγοράς». [SID:9637017]

 ??  ?? Η πώληση τουκλάδουυ­αλουργίαςτ­ηςFrigogla­ssβρίσκετα­ι σετροχιάολ­οκλήρωσηςτ­οδεύτεροεξ­άμηνοτουέτ­ους, σύμφωναμεδ­ηλώσειςτου­νέουδιευθύ­νοντασύμβο­υλου τηςεταιρεί­αςΝ.Μαμουλή.
Η πώληση τουκλάδουυ­αλουργίαςτ­ηςFrigogla­ssβρίσκετα­ι σετροχιάολ­οκλήρωσηςτ­οδεύτεροεξ­άμηνοτουέτ­ους, σύμφωναμεδ­ηλώσειςτου­νέουδιευθύ­νοντασύμβο­υλου τηςεταιρεί­αςΝ.Μαμουλή.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece