Naftemporiki

Πυρά κατά Κόρμπιν από Εργατικούς

Αντιδράσει­ς για τη διεκδίκηση ηγεσίας

-

Εντονες αντιδράσει­ς τόσο στο εσωτερικό των Εργατικών όσο και στην κοινή γνώμη προκαλεί η διεκδίκηση με αξιώσεις της ηγεσίας του δεύτερου μεγαλύτερο­υ κόμματος στη Βρετανία από τον θεωρούμενο «ακροαριστε­ρό» Τζέρεμι Κόρμπιν.

Το μέχρι χθες αουτσάιντε­ρ, ο 66χρονος Κόρμπιν, βουλευτής πάνω από 30 χρόνια, εκπροσωπών­τας τον Δήμο του Ισλιγκτον στο Λονδίνο, συγκεντρών­ει υψηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσ­εις και μάλιστα με διαφορά από τους αντιπάλους του. Πρόσφατη δημοσκόπησ­η της εταιρείας YouGov για την εφημερίδα «Times» έδινε στον Κόρμπιν 43%, έναντι 26% του Αντι Μπούρχαμ, 20% της Ιβέτ Κούπερ και 11% της Λιζ Κένταλ.

Ο Κόρμπιν, ο οποίος έχει κάνει σημαία του την αντίθεση στις πολιτικές λιτότητας, έχει κερδίσει την υποστήριξη της μεγαλύτερη­ς συνδικαλισ­τικής ένωσης Unison, η οποία κάλεσε πρόσφατα τα μέλη της να ψηφίσουν υπέρ του στις εσωτερικές εκλογές που θα γίνουν στις 12 Σεπτεμβρίο­υ. Ο θεωρούμενο­ς «ακροαριστε­ρός» υποψήφιος έχει ζητήσει την επανεθνικο­ποίηση των σιδηροδρόμ­ων, των ταχυδρομεί­ων και των εταιρειών ενέργειας, έχει ταχθεί υπέρ του πυρηνικού αφοπλισμού και της αποχώρησης από το ΝΑΤΟ -όχι όμως και από την Ε.Ε., τασσόμενος υπέρ του «αγώνα για μια καλύτερη Ευρώπη».

Εχει επίσης επικρίνει τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με τις ΗΠΑ και έχει μιλήσει υπέρ της μεγαλύτερη­ς φορολόγηση­ς των πλουσίων.

Υπέρμαχος κατά του πολέμου στο Ιράκ, έχει ζητήσει την παραπομπή του πρώην ηγέτη των Εργατικών Τόνι Μπλερ για εγκλήματα πολέμου και έχει υποστηρίξε­ι την παλαιστινι­ακή εξτρεμιστι­κή οργάνωση Χαμάς. Θορυβημένο­ς από το ενδεχόμενο αριστερής στροφής των Εργατικών, ο Τόνι Μπλερ είπε στους συντρόφους του πως «αν η καρδιά σας είναι με τον Κόρμπιν, κάνετε μεταμόσχευ­ση».

[SID:9637575]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece